DJI a cumpărat Hasselblad?

DJI, o firmă chinezească cunoscută la ora actuală prin dronele sale, ar fi acționarul majoritar al companiei suedeze Hasselblad, cunoscută prin camerele foto de format mediu pe care le-a produs încă din timpul celui de-al doilea război mondial. Ca să nu mai spun că prima cameră dusă pe Lună a fost tot una Hasselblad și că în misiunile spațiale au fost utilizate tot astfel de camere.

Tranzacția nu a fost făcută publică încă dar se pare că DJI deținea un pachet minoritar de acțiuni încă din 2015. Iar în 2016 a fost lansată camera A5D care poate fi montată pe dronele DJI M600 pentru a face fotografii din aer.

Iar, mai nou, Hasselblad a intrat pe piața telefoanelor cu un modul foto pentru Moto Z. Chiar sunt curios ce se va întâmpla în continuare cu Hasselblad.

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *