Monitor Philips Brilliance 258B – Imagini de calitate și o diagonală generoasă

Monitorul este un accesoriu în continuare la fel de popular, atât de printre utilizatorii de sisteme desktop cât și printre posesorii de laptopuri, pentru că am văzut destui care preferă să extindă spațiul de lucru vizual pe ecrane mai mari și mai generoase. 

Bineînțeles că aceste monitoare evoluează cu trecerea timpului, modelele actuale având diagonale generoase și tehnologii capabile să afișeze imagini de o calitate foarte bună. Cum este și acest monitor Philips 258B pe care am avut ocazia să-l folosesc de curând și de al cărui comportament am fost extrem de mulțumit.

Monitorul Philips 258 are următoarele specificații:

 • Ecran: AH-IPS de 25 inchi cu o rezoluție WQHD 2560×1440 pixeli cu tehnologie Anti-Flicker
 • Unghiuri de vizibilitate: 178°/178° (V/H)
 • Timp de răspuns: uzual 14ms (GtG), 5ms cu Smart Response
 • Rata de refresh: 60Hz
 • Contrast nativ – 1000:1
 • Contrast dinamic – 20.000.000:1
 • Luminozitate: 350cd/mp
 • Sistem audio: stereo 2x2W
 • Conectori: HDMI, DVI-D, DisplayPort, VGA, Hub USB cu 2x USB 2.0 și 2x USB 3.0 (dintre care unul cu încărcare)

Specificațiile complete sunt disponibile pe site-ul Philips România.

Philips 258B

Îmi place cum arată și am fost mulțumit de calitatea sa constructivă. Are un look minimalist, cu o carcasă din plastic și cu rame ale ecranului destul de subțiri. De remarcat că aceste rame subțiri sunt potrivite pentru setup-uri cu mai multe monitoare, pentru cei care au nevoie de un spațiu de lucru vizual mai generos.

De remarcat că are o construcție care permite ajustarea ecranului pe înălţime (cu 130mm), rotire stânga-dreapta (-65°/+65°) dar și înclinare (-5°/+20°). De asemenea, ecranul poate fi rotit la 90 de grade, pentru o poziție tip portret.

Sub ecran sunt poziționati principalii conectori video, mai greu de accesat dar puși așa pentru un management mai eficient al cablurilor – Display Port, VGA, DVI, HDMI și cei audio. Dar dacă rotiți ecranul la 90 de grade puteți conecta mai ușor firul necesar la sursa video (pc sau laptop)

Philips 258B

Pe muchia sa dreaptă este poziționat hub-ul USB. Unul dintre porturile USB 3.0 permite încărcarea unui dispozitiv mobil chiar și când monitorul este în stand-by. Acești pot fi accesați mai facil, sunt mai la îndemână.

Meniul de control este apelabil prin intermediul unor butoane tactile poziționate pe rama inferioară a ecranului și care răspund imediat la apăsare.

Meniul permite reglarea luminozității, a contrastului, a clarității imaginii dar și a temperaturii de culoare. De asemenea, există cinci moduri de afișare a imaginii – Office, Photo, Movie, Game și Economy. 

Pe lângă diagonala generoasă, de 25 de inchi, am apreciat și rezoluție QHD de 2560×1440 pixeli, care permite așezarea a cel puțin două ferestre de lucru active în același timp. Lucru util pentru cei care vor să aibă mai multă informație digitală la dispoziție pe același ecran.

Ba chiar aș putea spune că din anumite puncte de vedere are dimensiunea perfectă, la acești 25 de inchi ai săi. Pentru că monitoarele de 27-32 de inchi pot fi deranjante pentru ochi, implicit obositoare, când este afișată informație digitală pe fundal alb și în special dacă sunt privite de aproape. Cel puțin aceasta este impresia mea.

De asemenea, am fost mulțumit de calitatea imaginilor redate de matricea AH-IPS. Clare și cu o paletă frumoasă, caldă și saturată, cu un contrast bun și unghiuri largi de vizualizare, fiind un monitor care permite o vizualizare excelentă atât în programele office, cât și în cele de editare foto sau la vizionarea unor materiale video High Degfinition.

Cei care se joacă ocazional pe un computer vor fi cu siguranță mulțumiți de calitatea imaginilor și la acest gen de activități recreative. Desigur, pasionații de jocuri vor prefera un monitor cu un timp de răspuns mai rapid sau unul cu tehnologie Nvidia G-Sync, pentru imagini dinamice mai fluide. 

De asemenea, ecranul este destul de luminos pentru a putea fi utilizat în medii puternic luminate. Nu trec cu vederea faptul că are încorporată tehnologie anti-flicker, astfel că poate fi privit o perioadă îndelungată fără a fi deranjat pentru ochi. 

Dar este clar că Philips 258B este un monitor care se poate dovedi util cam la orice sarcină digitală, de ordin profesional sau pentru divertisment. 

Sistemul audio încorporat este util mai degrabă la vizionarea unor videoclipuri pe internet. Pentru vizualizarea unui film în condiții audio optime, pentru ascultarea fundalului sonor al unui joc, veți avea nevoie de un sistem audio separat sau de o pereche de căști.

Aș spune că sistemul audio nu este deloc pe măsura calității afișării ecranului.  Și, sincer să fiu, habar nu am de ce se mai pun boxe pe monitoare, pentru că nu am întâlnit până acum niciun model care să mă mulțumească din punct de vedere al calității audio. Și, din această cauză, sunt prea puțini utilizatori care se vor folosi de acest sistem audio încorporat în monitor.

Philips 258B

Concluzii

Pro

 • Afișează imagini de calitate, cu unghiuri foarte bune de vizualizare
 • Diagonală generoasă și rezoluție mare
 • Ecranul permite ajustarea în diverse poziții
 • Conectică generoasă, are și hub usb

Contra

 • Timp de răspuns destul de mare, așa că va fi ocolit de pasionații de jocuri electronice
 • Sistem audio nu foarte performant

Monitorul Philips 258B are o diagonală generoasă, o rezoluție mare și este capabil să afișeze imagini de calitate. Astfel că se poate dovedi un accesoriu util cam în orice program, chiar și pentru editare foto-video.

Philips 258B are un preț de aproximativ 1450 Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *