De ce au luat foc sau au explodat terminalele Samsung Galaxy Note 7? Explicația oficială Samsung!
Telefoanele Samsung Galaxy Note 7 au ținut vreme de câteva luni capul de afiș pe site-urile și blogurile de specialitate. Și nu datorită performanțelor sau caracteristicilor lor revoluționare sau inovative – ci datorită faptului că un număr destul de important dintre ele au luat foc sau au explodat, punând în pericol bunurile și chiar viața utilizatorilor lor.
Așa că s-a optat pentru retragerea acestui model de phablet de pe piață, aceasta fiind o decizie chiar înțeleaptă din parte oficialilor Samsung. Cumpărătorii au fost rugați să le aducă la magazinele de unde le-au achiziționat, unii dintre ei renunțând la înlocuirea lui Note 7 cu alt terminal de origine Samsung.
Din câte am înțeles, 96% dintre terminalele Samsung Galaxy Note 7 au fost returnate. Pentru restul celor 4% se vor lua decizii de blocare sau de limitare a funcțiilor de încărcare. Sincer să fiu, personal nu aș mai păstra un telefon pe care sunt obligat să-l declar când m-aș urca într-un avion.
Iată că Samsung, după aproape 3 luni de la primele incidente, a făcut publice și motivele pentru care terminalele Note 7 au luat foc sau au explodat. După ce 700 de tehnicieni au testat aproximativ 200.000 de unități și 30.000 de baterii. Un efort chiar considerabil aș putea spune.
Deci. De ce au luat foc telefoanele Samsung Galaxy Note 7? De ce au explodat?
După cum ne așteptam cu toții, vina o poartă un defect de fabricație al acumulatorilor Li-Ion integrați în aceste telefoane, după cum se vede în infograficul de mai jos.
După cum se observă au fost probleme cu acumulatorii și în lotul original dar și în cel care l-a înlocuit. Ceea ce mi se pare o stupizenie. Dacă la primul lot electrozii erau ușor îndoiți, astfel că se produceau scurt-circuite, la cel de-al doilea lot problemele au fost cauzate de lipsa membranei izolatoare dintre straturile conductoare de energie.
Avem și o explicație video.
Sper ca Samsung să fi tras concluziile necesare și că va adopta toate măsurile pentru ca astfel de probleme să nu mai apară pe viitor la terminalele comercializate sub acest brand. Nu de alta, dar ar fi păcat să piardă locul fruntaș în piață din cauza unor erori stupide. Mai ales că la ora actuală sunt cam printre puținii producători capabili să construiască terminale mobile cu adevărat interesante și performante.
De altfel, a fost deja implementată o procedură în opt pași pentru controlul acumulatorilor integrați în telefoanele Samsung.