Blackberry KeyOne – Specificații de nivel mediu, look elegant de business, tastatură qwerty (MWC 2017)

Duminică începe avalanșa de știri de la MWC 2017 din Barcelona, acolo unde vor fi prezenți și reprezentanți ai site-urilor de tehnologie românești, cum ar fi Dan Dragomir de la computerblog.ro sau Radu Dumitru de la nwradu.ro. Așa că, voi sta cu ochii pe știrile pe care ei le vor transmite de acolo dar și pe cele ale celorlați reprezentanți media, din toată lumea. Vor fi câteva zile de foc, cu știri interesante pentru industria telecom și nu numai.

Astăzi iată că au ieșit la iveală detalii despre noul smartphone Blackberry KeyOne, cu sistem de operare Android. Blackberry este sinonim cu terminalele cu tastatură qwerty iar noul model nu se dezice de moștenirea înaintașilor săi. Astfel că va fi cu siguranță pe placul celor care preferă o tastatură fizică pentru redactarea e-mail-urilor, a mesajelor electronice sau pentru comentariile în aplicațiile de socializare.

Noul Blackberry KeyOne are un ecran IPS în format 3:2 de 4.5 inchi cu o rezoluție 1620×1080 pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon 625, 3GB memorie RAM, 32GB stocare internă plus slot microSD cu suport de până la 2TB, acumulator de 3505mAh ce promite o autonomie bunicică.

Clar, specificații de nivel mediu, dar de ajuns pentru un comportament optim. După cum am constatat la ASUS Zenfone 3, un terminal care funcționează pe bazele aceluiași procesor.

La capitolul foto-video, BlackBerry Key One se laudă cu o cameră principală cu senzor de 1/2.3 inchi Sony IMX 378 cu o rezoluție de 12Mpix (pixeli de 1.55 μm), lentile cu o deschidere a diafragmai f/2.0, sistem de focalizare cu detecție de fază, fără stabilizare optică. Filmează 4K/30fps și 1080p/30fps. Camera frontală are un senzor cu o rezoluție de 8Mpix. 

Există un senzor de amprente pentru securizare, port USB 3.1 Tip-C, Wi-Fi AC, NFC și funcționează cu sistem de operare Android 7.1. De menționat că este un terminal destul de voluminos – are o grosime de 9.4mm și o greutate de 180 de grame.

Îmi place cum arată, este un terminal elegant cu un look business, care va fi pe placul clientelei sale. Sper să ajungă și pe la noi prin țară.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *