Evenimentul Samsung la MWC 2017

Cei din urmă vor fi cei dintâi… Așa zice o vorbă românească. Pentru că evenimentul Samsung de la MWC 2017 s-a desfășurat la orele 20.00, fiind de altfel cel din urmă în ziua de duminică 26 februarie.

Dacă ar fi prezentat măcar un telefon, ar fi fost și mai bine. La această ediție a MWC coreenii au pus accent pe… tablete. Cu Android și cu Windows.

Iar cel mai așteptat telefon, Samsung Galaxy S8, va fi prezentat pe 29 Martie!

Lume multă și la evenimentul Samsung de la MWC. Sala arhiplină. După cum ne-au obișnuit, coreenii au dat startul cu o ușoară întârziere (de aproximativ 25 de minute). De fiecare dată, la toate evenimentele Samsung, s-a întâmplat același lucru.

Evenimentul a început cu o reflecție asupra evenimentelor explozive petrecute în urmă cu aproximativ șase luni. Samsung ne asigură, prin vocea lui David Lowes, că astfel de probleme nu se vor mai întâmpla și că a luat toate măsurile pentru a le evita. Terminalele sunt testate cu rigurozitate.

Primul subiect abordat la conferința Samsung? 5G! Viteze gigabit, vizualizare 4K, pe scurt, viteze de transfer mult mai rapide pentru aplicații variate, industriale sau chiar de uz casnic. Totul pentru un viitor conectat!

Samsung va lansa chiar un router 5G pentru uz casnic. Și au la dispoziție tehnologiile necesare. De menționat totuși că specificațiile finale pentru tehnologia 5G nu au fost încă publicate. Acest lucru se va întâmpla spre finalul anului.

Speranțe sunt ca la MWC 2018 să fie anunțate primele smartphone-uri cu această tehnologie.

Au urmat cele două tablete – Galasy Tab S3 cu Android și Galaxy Book, cu sistem de operare Windows.

Galaxy Tab S3 arată al naibii de bine. Este subțire și extrem de ușoară, cu o greutate de 429 de grame. Are și un sistem audio cu patru speakere AKG (că tot au cumpărat Harman).

Are un ecran SuperAmoled de 9.7 inchi cu rezoluție de 2048×1536 pixeli, procesor Snapdragon 820, 4GB memorie RAM, stocare internă de 32GB, plus slot microSD cu suport de până la 256GB, cameră de 13Mpix, Wi-Fi AC, conectivitate LTE/4G, acumulator de 6000mAh. Promite o autonomie de până la 12 ore de playback video.

Vine la pachet cu stylus de la Wacom.

Ba chiar va exista o versiune de stylus realizat în colaborare cu Staedler.

 

Galaxy Book este o tabletă gen Surface, cu husă de protecție cu tastatură încorporată. Vine în două versiuni – una cu ecran de 1o.6 inchi, alta cu ecran de 12 inchi.

Modelul de 10.6 inchi (full HD) are un procesor dual-core Intel Core m3 tactat la 2.6Ghz, 4GB memorie RAM, stocare internă de 64GB/128GB, plus slot microSD, cameră frontală de 5Mpix și Wi-Fi AC.

Modelul cu ecran SuperAmoled de 12 inchi și rezoluție QHD (2560×1440 pixeli) are un procesor dual-core Intel Core i5-7200U, 4GB/8GB memorie RAM și stocare internă de 128GB/256GB. Are două porturi USB-C, slot microSD și Wi-Fi AC.

Cam puțin aș spune eu. Unde este un i7? Sau stocare pe 512GB? Sau 16GB memorie RAM?

Ambele tablete pot fi dotate opțional cu module LTE/4G. De asemenea, ambele promit o autonomie de până la 10 ore de playback video.

Husa cu tastatură se numește Pogo și permite ajustarea unghiului de lucru. Tastele acesteia au iluminare de fundal.

Noile tablete au SPen cu funcții integrate în Windows. Mai mult, există comenzi speciale care sunt funcționale și în produsele Adobe.

De asemenea, Samsung a prezentat noua soluție de realitate virtuală Gear VR care integrează acum și un controller.

La final a fost anunțată data de lansare pentru Samsung Galaxy S8! Pe 29 martie!

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *