HP Pro x2, tabletă gen Surface prezentată la MWC 2017

Dacă anul trecut făcea furori cu acel phablet cu Windows 10, HP a prezentat la MWC 2017 numai o tabletă gen Surface. Pentru că HP Elite X3 a fost, se pare, un produs fără viitor, fără suport adevărat din partea Microsoft și care s-a pierdut deja în cețurile tehnologiei.

Tableta HP Pro x2 are un ecran de 12 inchi cu rezoluție full HD, braț retractabil pentru poziționare pe birou, tastatură detașabilă care are și rol de protecție la transport, plus stylus de la Wacom. Este o tabletă care cântărește numai 860 de grame, fiind în acest fel extrem de facil de transportat.

HP Pro x2

La nivel de specificații nu impresionează cu adevărat, dovedindu-se utilă în principal pentru operațiuni de bază. Poate fi echipată cu procesoare Pentium 4410Y, Core M3, Core i5 sau Core i7-7Y75 de la Intel, cu până la 8GB memorie RAM, stocare de până în 512GB și promite o autonomie de până la 11 ore.

Interesant este faptul că SSD-ul integrat poate fi scos extrem de ușor de către utilizator. Astfel, dacă este nevoie să trimită tableta la service, va păstra datele importante asupra lui.

Tableta HP Pro x2 are și slot microSD, conector USB-C, încă unul USB 3.0, cameră compatibilă Windows Hello și tehnologie NFC. Plus o mulțime de accesorii dedicate mediilor de business.

De menționat că este conformă standardelor MIL-STD-810G, astfel că permite o utilizare intensă în variate condiții.

Are prețuri de start de la 980 de dolari.

HP Pro x2

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *