LG G6 – Eveniment de lansare la MWC 2017 în Barcelona

LG G6 este unul dintre terminalele mult așteptate la această ediție a MWC 2017 în Barcelona iar informații despre acesta au tot apărut pe internet în recenta perioadă. Ba chiar cu doar câteva ore înaintea evenimentului oficial am văzut, tot pe internet, imaginile de produs ale lui LG G6, astfel că din acest punct de vedere nu prea am avut parte de surprize.

Imaginile de pe internet confirmaseră deja că LG G6 nu este un terminal modular, ci un smartphone obișnuit. Din punctul meu de vedere este păcat că s-a renunțat atât de repede la acea idee, care putea fi îmbunătățită și care se putea dovedi utilă mai ales la capitolul foto-video, așa cum o face Moto Z cu acel modul Hasselblad.

Pe de altă parte, din punct de vedere business coreenii ar putea considera că au luat decizia corectă prin renunțarea la modularitate. Aduc în fața consumatorilor un simplu smartphone, cu o construcție de calitate, precum și cu specificații și performanțe de top, pe scurt cu toate atuurile pentru a face succes. Dar rămâne de văzut dacă așa va fi.

LG G6 Eveniment

Destul de multă lume în sală, oficiali ai companiei dar și jurnaliști, bloggeri sau reprezentanți media de pe întreg mapamondul. Din păcate au făcut prezentarea prea lungă, m-am cam plictisit. Numai marketing, nimic concret în anumite momente. Cât de bun este un ecran pe format lung și cât de mult content video are la dispoziție… Și cum merg toate jocurile pe el…Și cum afișează mai multă informație vizuală… Mai toată prezentarea s-a învîrtit în jurul ecranului… Cel puțin în primele 50 de minute ale ei. Bla, bla, bla… 

 

Și momentul adevărului – care sunt specificațiile noului LG G6?

 • Ecran de 5.7 inchi în format 18:9 și cu o rezoluție de 1440×2880 pixeli
 • Procesor Qualcomm Snapdragon 821, nu Snapdragon 835
 • 4GB memorie RAM
 • 32GB capacitate de stocare internă, plus slot microSD cu suport de până la 2TB
 • Cameră foto principală – Sistem dual de camere, ambele cu senzori de 13Mpix. Una dintre camere are un unghi de cuprindere de 125 de grade și lentile cu diafragmă f/2.4. Cealaltă are un unghi de cuprindere de 71 de grade și lentile mai luminoase, cu f/1.8
 • Camera frontală are o rezoluție de 5Mpix un unghi de cuprindere de 100 de grade, lentile cu diafragmă f/2.2
 • Acumulator de 3300mAh cu sistem de încărcare rapidă Qualcomm Quick Charge 3.0
 • Este rezistent la apă și la praf, certificare IP68
 • Are senzor de amprente
 • Sistem de operare Android 7 Nougat
 • Dimensiuni 148.9 x 71.9 x 7.9mm
 • Greutate 163 de grame

Revin și cu alte detalii cât de curând.

LG G6 ar avea un preț de comercializare în jurul a 690 de Euro!

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.