MWC 2017 – Ceasuri inteligente cu Android Wear 2.0 de la Huawei

După cum aflasem, Huawei a prezentat la MWC 2017 și noile ceasuri inteligente Huawei Watch 2. Numai că sunt de fapt două modele – unul Classic și un altul mai colorat, cu o alură sportivă. Ambele cu aceeași dimensiune, ambele cu aceleași specificații, diferența dintre ele fiind vizibilă în primul rând la numerotarea secundelor de pe cadran – modelul sport are numerotare la 5 secunde, în timp ce la Classic numerotarea este la 10 secunde. În orice caz, nu mai au eleganța primului model de ceas inteligent de la Huawei.

Și, bănuiesc că modelul sportiv va beneficia de curele din silicon, în tot felul de culori, iar cel Classic va avea la dispoziție și curele mai elegante, din piele de exemplu. Huawei Watch 2 costă 329 Euro iar modelul cu sim 4G este estimat la 379 Euro. Modelul Classic costă 399 Euro.

Ecranul acestor ceasuri Huawei Watch 2 este Amoled, are o diagonală de 1.2 inchi și rezoluție de 390×390 pixeli (326ppi), protejat cu Corning Gorilla Glass. Au un procesor cu patru nuclee Qualcomm Snapdragon Wear 2100 tactat la 1.1 GHz, 768MB memorie RAM și 4 GB spațiu de stocare intern. Normal, ambele funcționează pe bazele noului sistem de operare Android Wear 2.0.

Ambele modele sunt certificate IP68, astfel că pot fi scufundate în apă, au GPS și NFC și sunt compatibile cu smartphone-uri cu Android dar și cu iOS. Există și un senzor de puls pentru monitorizare în timpul activităților fizice. De asemenea, va fi disponibil și un model cu SIM 4G.

Huawei Watch 2

După cum vă așteptați, la nivel de autonomie nu strălucesc, cel puțin nu când sunt utilizate la monitorizarea activităților fizice. Acumulatorul intern de 420mAh promite totuși 2 zile de utilizare normală (cu notificări) și numai 7 ore la GPS și senzor de puls activate. Doar cu afișarea orei și contorizare pașilor făcuți autonomia poate crește până la 21 de zile. Pun întrebarea – dacă tot este un ceas deștept, de ce l-aș folosi fără notificări?

Impresii de la fața locului pot fi aflate și de pe site-ul gadget.ro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *