Seagate Firecuda de 2TB – Spațiu generos, pentru upgrade sau stocare externă

Știu că SSD-urile sunt pe val acum, cu avantaje în principal la viteza de transfer a datelor. Dar pentru cei care au nevoie de spațiu de stocare generos la un preț mai mic, mai prietenos cu propriul buzunar, hard disk-urile sunt în continuare soluția potrivită.

Cum este și acest hard disk de 2.5 inchi Seagate Firecuda cu o capacitate de stocare de 2TB, bun atât pentru upgrade-ul unui laptop cât și pentru utilizarea în rol de soluție externă pentru transferul datelor, în combinație cu o cutiuță pe USB 3.0.

Da, în caz că hard disk-ul vechi dă semne de oboseală și un SSD este prea scump sau pentru integrarea unei soluții de stocare suplimentare în laptopurile care permit acest lucru, Seagate Firecuda de 2TB poate fi alegerea corectă.

Seagate Firecuda 2TB

Este un hard disk hibrid care, pe lângă cei 2TB, are și flash de 8GB pentru stocarea executabilelor mai folosite, totul pentru a fi accesate cu până la 5 ori mai rapid. Conform specificațiilor producătorului, Seagate Firecuda este compatibil cu interfața SATA pe 6Gbps și funcționează la 7200 rot/min, astfel că permite viteze de transfer superioare modelelor care lucrează la 5400 rot/min, generând un răspuns mai rapid atât la încărcarea sistemelor de operare cât și a aplicațiilor sau jocurilor.

Experiența mi-a dovedit că spațiul de stocare nu este niciodată de ajuns – pentru colecția multimedia, pentru pozele și filmările din vacanțe, pentru backup-ul datelor importante, astfel că acești 2TB ai lui Seagate Firecuda își pot dovedi utilitatea atât în mediile casnice cât și în cele profesionale.

Seagate Firecuda 2TB

L-am testat și cu CrystalDiskMark pentru a vedea de ce performanțe este capabil. Conectat într-un sistem PC, pentru că nu am avut un laptop la dispoziție în această perioadă.

După cum se observă, vitezele de transfer la citire și scriere sunt de peste 110MB/s.

La scriere, cu el conectat într-o cutiuță externă pe USB 3.0, vitezele medii de transfer au fost de peste 90MB/s. Practic, am copiat fișiere video care aveau aproape 6GB în mai puțin de 1 minut. Iar un folder de 1.6GB cu nu mai puțin de 560 fișiere l-a copiat în 30 de secunde. Destul de ok pentru un hard disk aș spune eu.

Acest hard disk Seagate Firecuda de 2TB are un preț cuprins între 550 Lei și 650 de Lei, în funcție de magazinul la care este comercializat. 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *