Accesorii de gaming Logitech G, business de 2 milioane de euro pe 2016 în România

Logitech este o firmă arhicunoscută pe piața de accesorii pentru PC, chiar și la noi în țară. Am folosit de-alungul timpului o mulțime de accesorii de acest gen de la ei, fie că au fost de gaming sau pentru business, și de fiecare dată am fost mulțumit de comportamentul lor.

Iar dintr-un recent comunicat de presă aflăm că Logitech G a atins în ultimul an fiscal o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro pe piața din România. Accesoriile Logitech G, dedicate atât profesioniștilor e-Sports cât și gamerilor pasionați, dar și strategia adoptată de companie în România au reușit să crească business-ul de gaming al Logitech de aproape trei ori în ultimii doi ani de zile. Ceea ce înseamnă că piața echipamentelor de gaming a devenit atractivă și pe plan local, cu potențial de creștere pentru următorii ani.

Deși piața de gaming reprezenta până nu demult o nișă nu foarte mare în România iar vânzările noastre erau doar o parte a acesteia, strategia noastră a fost să ne focusăm pe ea și să o ajutăm să crească fiind convinși că aceasta va duce și la creșterea business-ului Logitech. Faptul că am făcut eforturi să fim cât mai mult alături de gameri, atât de cei profesioniști cât și de cei ca mine care caută să mai găsească momente în care să poată să joace, s-a întors în favoarea Logitech pe mult mai multe segmente dincolo de cel al device-urilor G. Tot business-ul Logitech a crescut în România și suntem convinși că o bună parte a acestei creșteri se datorează încrederii pe care am câștigat-o din partea publicului după ce, spre exemplu, ne-au întâlnit la aproape toate evenimentele mari de gaming din România. Vom continua să implementăm această strategie, în paralel cu crearea de produse care să acopere cele mai înalte cerințe, fie că vorbim despre gamerii casual, fie despre gamerii hardcore și profesioniști care participă la cele mai importante competiții de e-Sports din lume”, a declarat Alexandru Mazilu, country manager pentru România, Bulgaria și Republica Moldova în cadrul Logitech.

În România, Logitech G este susținător al echipei de e-Sports Nexus Gaming, care a câștigat la finalul anului trecut Turneul Național de League of Legends (LoL), locul doi în cadrul competiției de LoL – Dreamhack 2015, locul 5 la LoL World Championship leSF în Jakarta, Indonezia 2016, cât și câștigătoare a turneelor de Counter Strike – PGL Division National Championship, South East European 2015, Dreamhack 2015 sau locul 9 la CS:GO World Championship leSF în Jakarta, Indonezia 2016.

De curând Logitech a lansat o serie de noi produse de gen, printre care se remarcă tastatura Pro Mechanical Gaming, dedicată competițiilor profesionale. Cu siguranță că pasionații de jocuri electronice apreciază pe deplin și celelalte accesorii de gaming ale acestei companii.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *