GPS și cameră video de bord într-un singur dispozitiv, de la Mio

Mio anunță și pentru România noua gamă de sisteme de navigație GPS cu cameră video inclusă – Mio MiVue Drive 50 LM, Mio MiVue Drive 55 LM, Mio MiVue Drive 60 LM, Mio MiVue Drive 65 LM Truck și Mio MiVue Drive 65 LM. Gadget-uri perfecte pentru cei care au nevoie și de un sistem GPS dar și de o cameră de monitorizare pentru trafic montate în același timp.

Recunosc, sunt unul dintre cei interesați de un astfel de dispozitiv. Ar înseamna numai un singur gadget prins de parbriz în timpul călătoriilor cu mașina, nu două, cum folosesc acum.

Mio MiVue

 

Noile dispozitive MiVue au ecran generos, de 5 inchi sau de 6.2 inchi, și sunt capabile să înregistreze la rezoluții Full HD sau Extreme HD – 1080p @ 30cps/1296p @ 30cps.  Producătorul promite că dispozitivele funcționează corespunzător cu ambele funcții active. Utilizatorii trebuie doar să activeze opțiunea „cameră” din meniul principal sau direct de pe hartă și vor putea comuta pe camera auto video integrată. Înregistrările se vor face pe un card microSD de până la 64GB, montat într-un slot separat de cel pe care sunt păstrate hărțile.

Mio MiVue

Camerele video de pe aceste sisteme de navigație au obiectiv cu o diafragmă luminoasă de F1.8 (pentru modelele Mio MiVue Drive 55 LM, Mio MiVue Drive 65 LM Truck și Mio MiVue Drive 65 LM) sau F2.0 (pentru modelele Mio MiVue Drive 50 LM și Mio MiVue Drive 60 LM), cu unghiuri largi de cuprinndere de 130° și respectiv 140°.

Normal, noile dispozitive au actualizări gratuite pe viață pentru hărți. Modelele Mio MiVue Drive 55 LM, Mio MiVue Drive 65 LM Truck și Mio MiVue Drive 65 LM au și sistem TMC cu informații în timp real din trafic. Pe lângă hărți, sistemul include informații actualizate privind camerele de supraveghere și a radarelor fixe pe întreaga durată de viață a dispozitivului.

Chiar sunt curios să văd un astfel de gadget Mio la treabă.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *