Netgear AirCard AC810S – Conexiune mobilă la internet pentru mai multe dispozitive

Este foarte ușor de ghicit ce face Netgear AirCard AC810S – practic, este capabil să asigure conectivitate la internet mobil prin intermediul rețelelor 4G/LTE pentru nu mai puțin de 15 dispozitive (telefoane, laptopuri, tablete etc).

Clar, este un gadget care se poate dovedi util în anumite situații, fie că sunt de natură profesională (pentru asigurarea serviciilor de internet unui biroul mobil cu mai mulți colegi) sau pentru uz personal (de exemplu dacă trebuiesc conectate toate dispozitivele portabile ale membrilor familiei într-un weekend petrecut departe de casă). Desigur, serviciile de internet oferite prin intermediul unui astfel de dispozitiv depind exclusiv de abonamentul telecom, implicit de traficul maxim asigurat prin contract.

Netgear AirCard AC810S

 

Pe scurt, specificațiile tehnice ale lui Netgear AirCard AC810S sunt următoarele

 • Este compatibil LTE/4G dar și 3G, WCDMA
 • Este capabil să facă un hotspot Wi-Fi AC, 2×2 Mimo cu multiple SSID-uri și securitate WPS
 • Are ecran tactil de 2.4 inchi pentru control
 • Are acumulator intern de 2930 mAh care promite până la 11 ore de utilizare
 • Greutate – 132 de grame

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial Netgear.

Netgear AirCard AC810S este un gadget extrem de portabil, cu o greutate de numai 132 de grame, astfel că poate fi transportat extrem de facil, chiar și într-un buzunar de haină. 

Netgear AirCard AC810S

Frontal este vizibil ecranul tactil de control, cu buton tactil pentru Home și Back.

Netgear Aircard AC810S

Pe muchia inferioară sunt prezenți conectorii pentru antene, aceștia încadrând portul USB pentru alimentare.

Pe muchia superioară este prezent butonul de pornire.

Slotul microsim-ului telecom este poziționat sub baterie, la care ai acces după ce scoți capacul de pe spate.

Interesant că toate funcțiile acestui Netgear AirCard AC810S pot fi controlate prin intermediul ecranului tactil. Și, după câte am constatat, funcțiile tactile funcționează impecabil.

În ecranul principal sunt prezentate numele SSID-ului, parola de acces, traficul realizat prin intermediul acestei conexiuni. De asemenea, pot fi vizualizate mesajele primite pe acel SIM.

De asemenea, în tab-ul Wi-Fi ai acces la setarea numelui SSID dar și a parolei de acces, poți dezactiva sau activa frecvența de 5GHz, semnalul wireless sau rețeaua Guest, poți bloca accesul anumitor dispozitive.

În tab-ul de Setări poate fi reglată luminozitatea ecranului, pot fi administrate caracteristicile de conectare la rețeaua telecom sau poate fi activat modul Tethering în momentul în care dispozitivul Netgear Aircard este conectat la un PC prin intermediul portului USB.

De remarcat că Netgear Aircard AC810S permite încărcarea acumulatorului unui telefon, astfel că la nevoie te poți folosi și de acestă facilitate. Pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de minute. Există chiar și un cablu microUSB-tată la USB-A-mamă pentru conectarea firului de încărcare al telefonului.

Sincer să fiu, parcă aș fi vrut să aibă și ceva capacitate de stocare internă sau, de ce nu, un slot pentru carduri microSD, pentru a fi utilizat și ca soluție portabilă de partajat fișiere de lucru sau, de ce nu, pentru stocarea pozelor făcute într-o vacanță.

Normal, buna funcționare a serviciilor de internet este strict dependentă de numărul de conexiuni concurente dar și de traficul realizat de către acele dispozitive. Implicit de calitatea conexiunii la rețeaua operatotului telecom la care există abonament.

De exemplu, conectat prin banda AC de 5GHz, am obținut cu speedtest o viteză la download de 103Mbps. Pe conexiune N, viteza maximă de transfer obținută a fost de 37Mbps. 

Netgear AirCard AC810S

Dar, există un mare problemă la acest Netgear Aircard – conexiunile wi-fi N și AC nu sunt active în același timp. Dacă activezi banda de 5GHz, cea de 2.4GHz nu mai funcționează. Și invers. Adică echipamentele conectate la el trebuie să fie ori toate cu AC, ori toate cu N.

Concluzii

Pro

 • este compact, ușor
 • are ecran tactil pentru setări
 • lucrează și în banda de 5GHz
 • acceptă până la 15 conexiuni simultane
 • permite încărcarea unui telefon
 • autonomie destul de ok

Contra

 • benzile N și AC nu sunt active în același timp

Ce părere aveți? Considerați util un astfel de gadget?

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.