O pleiadă de ceasuri inteligente cu Android Wear anunțate la Baselworld 2017

După cum v-am mai spus, zilele astea se desfășoară în Elveția cel mai important târg internațional dedicat ceasurilor și bijuteriilor – Baselworld 2017. Din câte am observat, pe lângă modelele de ceasuri clasice de la cei mai importanți producători de profil, acolo au fost anunțate și destul de multe ceasuri inteligente, în general de la branduri fashion.

Am citit că se tot vehiculează ideea ceasurilor hibrid, cu cadrane analogice și tot felul de senzori pentru monitorizarea activităților fizice. Ideea mi se pare una excelentă, mai ales că astfel de soluții ar putea induce o autonomie de utilizare mai mare, cu mult peste ceea ce pot oferi actualmente modelele de ceasuri cu sistem de operare Android Wear.

Swatch parcă a anunțat că pregătește propriul sistem de operare, care va fi disponibil pe ceasurile mărcii din 2018. Să nu uităm de conceptul Samsung cu cadran analogic și funcții inteligente, pe care aș vrea să-l văd pus în aplicare. Iar grupul Fossil va lansa nu mai puțin de 300 de ceasuri inteligente sau hibride în următorul an, sub toate mărcile pe care le deține.

Până vom vedea la comercializare ceasuri hibrid sub marcă elvețiană sau americană, capul de afiș în categoria ceasurilor inteligente la Baselworld 2017 a aparținut modelelor cu sistem de operare Android Wear. Totul în ciuda faptului că acest segment de piață nu stă tocmai pe roze, ba chiar este într-o dramatică scădere.

Deja v-am arătat acel frumos Diesel On sau primul ceas inteligent Hugo Boss, ambele cu Android Wear. Și am mai văzut câteva modele interesante…

Movado

Primele ar fi cele Movado Connect care se vor fi disponibile comercial din toamnă, în nu mai puțin de cinci modele. După cum se observă, au un design mai simpluț, în genul celui de la Motorola 360 de acum câțiva ani. Vor avea prețuri de la 495 de dolari în sus, în funcție de materialele folosite la carcasă și brățări.

Tommy Hilfiger TH24/7You

Mișto arată acest Tommy Hilfiger TH24/7You, are un design elegant, bărbătesc. Tot cu sistem de operare Android Wear 2.0 și cu prețuri de la 300 de dolari în sus. Fără senzor de puls, fără GPS, poate cu o autonomie de utilizare mai decentă.

Fossil a prezentat două ceasuri inteligente cu Android Wear la Baselworld 2017. Se numesc Fossil Q Venture și Q Explorist și vor fi disponibile comercial tot din toamna acestui an, la prețuri destul de rezonabile – 255 dolari, respectiv 275 dolari. Mai multe detalii despre ele nu au fost încă date publicității. Mie îmi place cel din stânga. Dacă ar fi să mă iau după numele lor, aș putea crede că sunt rezistente la scufundările în apă.

Guess Connect

Vrei un ceas inteligent cu bling-bling? Guess Connect are modele care ar putea să-ți fie pe plac. Tot cu Android Wear 2.0, cu diametre diferite ale cadranelor pentru bărbați și femei (44mm și 41mm), cu ecran Amoled și tot felul de elemente stilistice cu sclipici.  Se pare că vor permite trimiterea de mesaje prin intermediul unor funcții de recunoaștere a scrisului de mână. Nici acestea nu au GPS sau senzor de puls.

Misfit Vapor

Modelele Misfit Vapor au un design minimalist și prețuri de la 200 de dolari în sus. Au un ecran Amoled de 1.39 inchi, 4GB capacitate de stocare internă și pot fi scufundate în apă până la o adâncime de 50 de metri. Au GPS și senzor de puls, așa că permit monitorizarea activităților fizice.

Michael Kors

V-am plictisit? Eu sper că nu. Iată și două modele de la Michael Kors, unul pentru bărbați, altul pentru dame. Se numes Michael Kors Access Sofie și Access Grayson dar vor fi disponibile mai spre finele anului, în perioada sărbătorilor de iarnă. Îmi place cum arată modelul bărbătesc.

Cam atât momentan, revin și cu alte modele de ceasuri inteligente, dacă îmi vor atrage atenția.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *