Nouă actualizare majoră pentru Windows 10 – Creators Update (din 11 aprilie)

Următoarea actualizare majoră pentru Windows 10, denumită Creators Update, va fi  disponibilă începând cu 11 aprilie 2017. De fapt, această dată va însemna debutul perioadei de actualizare, proces ce va avea loc în etape pentru cele 400 de milioane de dispozitive ce folosesc Windows 10. Utilizatorii vor putea instala actualizarea imediat ce va fi disponibilă prin Windows Update pe dispozitivul lor.

Noul update Creators Update include noi facilități interesante și utile, cum ar fi aplicații 3D și game streaming nativ. Pe scurt, despre fiecare facilitate, în continuare.

 3D pentru toți – Creare, partajare și vizualizare 3D 

Cu ajutorul aplicației Paint 3D se pot crea sau modifica obiecte 3D, se pot modifica cu ușurință culoarea sau textura obiectelor sau suprafețelor iar imaginile 2D se pot transforma în obiecte 3D. 

Cerneală digitală fluidă și naturală care funcționează în aplicații și documente Office.

Cu ajutorul funcției Windows Ink din Creators Update utilizatorii vor putea să deseneze sau să scrie pe fotografii și clipuri video cu o gamă de instrumente de scris virtuale, să creeze obiecte 3D în Paint 3D, să scrie, să facă adnotări sau să deseneze direct pe o pagină web Microsoft Edge și să corecteze documente digitale în Microsoft Word folosind stiloul digital.

Game Mode

Game Mode este o nouă funcție la nivelul sistemului care dedică mai multe elemente grafice și resurse de procesor jocurilor de pe PC. După ce PC-ul este setat să utilizeze Game Mode în System Settings, acesta va putea fi aplicat oricărui joc. 

Navigarea pe internet câștigă un mod mai rapid și mai sigur de a partaja, citi, descoperi și rezolva situații cu Microsoft Edge. 

Cu Creators Update, browser-ul este optimizat cu o nouă suită de funcții de gestionare a tab-urilor, extensii noi și o nouă experiență de citit. Creators Update va aduce în plus mai multe extensii Microsoft Edge, permițând utilizatorilor să adauge rapid noi funcții browser-ului. Această actualizare înseamnă și debutul unor extensii noi, cum ar fi Ebates, Intel TrueKey, Read & Write, Ghostery și RoboForm, printre altele.

Specialiștii IT au parte de noi instrumente și capabilități de management iar clienții enterprise se vor bucura de securitate sporită. 

În noua actualizare, Microsoft include un nou serviciu care ajută utilizatorii în a monitoriza siguranța dispozitivului folosit prin Windows Defender Security Center. Acesta oferă o interfață unificată pentru controlul opțiunilor de securitate – de la antivirus, rețea și firewall la măsurarea și raportarea parametrilor de funcționare, opțiuni de siguranță pentru aplicații și browser sau setările de control parental.

Mai mult, modulul „Device Health Advisor” oferă utilizatorului informații despre „semnele vitale” ale dispozitivului, funcția de blocare de la distanță („Remote Lock”) permite controlul blocării dispozitivului atunci când utilizatorul se îndepărtează, iar noile opțiuni de siguranță permit un control mai granular asupra instalării aplicațiilor suplimentare.

Pentru companii, actualizarea aduce noi funcționalități și instrumente pentru simplificarea serviciilor de IT și integrarea, managementul și mentenanța mai ușoară a dispozitivelor companiei – dar și eliminarea pericolelor de securitate.

Confidențialitatea e un domeniu crucial atât pentru utilizatori cât și pentru Microsoft iar „Creators Update” ușurează semnificativ procesul de management al opțiunilor de confidențialitate din Windows 10 sau al altor servicii Microsoft cu o nouă procedură de instalare ce permite selectarea mai ușoară a configurației optime. O nouă interfață unificată dedicată confidențialității permite vizualizarea și managementul datelor legate de activitatea utilizatorului pentru multiple servicii Microsoft.

De-abia aștept să instalez acest Creators Update, sunt curios cum sunt aplicația Paint 3D, Windows Ink, modul pentru gaming dar și noul centru de securitate Defender.

Vă țin la curent.

Avem și un videoclip de prezentare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *