La pozat de floricele, cu ASUS Zenfone 3 Max

ASUS Zenfone 3 Max este cu siguranță un smartphone din categoria celor ieftine, cu un preț în jurul a 800 Lei. L-am utilizat de curând și am rămas impresionat de aspectul său exterior, unul de top pentru clasa din care face parte, dar și de comportamentul decent sau de autonomia de utilizare, de cel puțin două zile și jumătate. 

Când i-am scris review-ul m-am declarat oarecum nemulțumit de comportamentul camerei foto, dacă ar fi să-i compar rezultatele cu cele ale unor terminale de top. Dar, pentru categoria sa, am concluzionat că este capabil de rezultate chiar decente în condiții bune de iluminare, pe soare de exemplu.

Nu am prea avut timp atunci să fac multe poze cu el, nici vremea, nici timpurile nu prea au ținut cu el. Și nici cu mine, pentru că am avut foarte multă treabă.

Dar astăzi l-am luat la o scurtă sesiune de pozat floricelele din pomii de la țară sau altele găsite prin pădure, când am mers să strângem niște leurdă pentru salată. Și mi-a dovedit că lumina naturală îi priește, astfel că pozele au ieșit chiar ok.

La Muzeul Satului, cu ASUS Zenfone 3 Max.

Singura problemă chiar și în astfel de condiții foarte bune de iluminare? Focalizarea de aproape. Focalizează destul de greu la close-up, mai ales dacă fundalul scenei este unul aglomerat. A trebuit să insist de câteva ori la fiecare cadru pentru a focaliza, ba chiar am apropiat destul de mult lentila de floricelele cu pricina. Cu răbdare, fără nervi, am reușit să pozez până la urmă câteva floricele. Și, sincer să fiu, sunt mulțumit de calitatea rezultatelor foto. Este chiar ok pentru un telefon atât de ieftin.

De menționat că am folosit modul HDR de fotografiere. Din păcate, ASUS Zenfone 3 Max nu are mod manual, în care aș fi avut mai mult control asupra paletei coloristice sau a supraexpunerii pozelor.

Deci, cum face poze ASUS Zenfone 3 Max? 

Câteva exemple, în continuare.

După cum se observă, pozele sunt clare, au o paletă coloristică vibrantă. Pe scurt, sunt frumoase. Mie îmi plac.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “La pozat de floricele, cu ASUS Zenfone 3 Max

  • April 2, 2017 at 6:54 pm
    Permalink

    Excelente poze, culorile sunt naturale.

    Reply
    • April 2, 2017 at 10:18 pm
      Permalink

      da, din punctul asta de vedere este ok.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *