Noi sisteme desktop performante de la ASUS, prezentate în România

 

ASUS a prezentat oficial în România noile sisteme de gaming din gama ROG – ASUS VivoPC X, ASUS ROG GD30CI, ASUS ROG G20CI și ASUS GT51CH. Toate vor fi disponibile în curând pe piață, în diverse configurații.

Diversitate este cuvântul cheie al noii colecții de primăvară-vară de la ASUS – forme diverse, compacte sau în carcase spațioase, linii de design diverse, simple sau cu un look desprins din filmele SF,  configurații diverse, de la performante la foarte performante, cu prețuri pentru toate buzunarele

Interesant acest mini sistem ASUS VivoPC X care, într-o formă compactă, are o configurație destul de performantă. Acesta este echipat cu un procesor Intel Core i5 de generația a 7-a, placă video NVIDIA GeForce GTX 1060, memorii RAM DDR4 2400MHz și un SSD M.2 SATA de 512GB. Din vară va fi disponibil și în configurații cu procesor Intel Core i7.

Astfel că ASUS VivoPC X se vrea capabil și de aplicații VR, fiind compatibil cu tehnologia Oculus. De asemenea, VivoPC X poate reda imagini pe ecrane 4K UHD (3840 x 2160) și folosește NVIDIA G-SYNC pentru efecte vizuale fluide și fără sacadări.

Stă foarte bine și la capitolul conectivitate – patru porturi USB 3.1 Gen 1 și două porturi USB 2.0 pentru casca VR, tracker, controler, tastatură și mouse. VivoPC X are două porturi HDMI și o ieșire DisplayPort pentru conectarea la TV sau la monitoarele compatibile G-SYNC.

ASUS VivoPC X va fi disponibil la un preț de aproximativ 4000 de Lei.

ASUS ROG G20CI are un procesor Intel Core i7, 32GB memorie RAM, placă grafică Nvidia GTX 1080, stocare pe SSD. Este un mini-sistem PC care îmi place cum arată.

Vedeta a fost cu siguranță noul ASUS ROG GD30, cu acele capace frontale asemănătoare armurii unui stormtrooper din Star Wars. Capacele albe pot fi detașate extrem de ușor. De exemplu, sub cel din partea superioară se ascunde unitatea optică.

Acesta vine în nu mai puțin de 18 configurații, cu sau fără Windows, procesoare Intel Core i5/i7 de generația a 7-a, plăci grafice NVIDIA GeForce GTX 1050/1060/1070/1080, până la 32GB memorie RAM și stocare pe SSD-uri de până la 512GB și hard disk-uri cu o capacitate de până la 3TB. Prețurile variază între 4000 de Lei și 11.000 de Lei, în funcție de configurație.

GD30 are un port USB Type-C cu tehnologie USB 3.1 Gen 1 pentru rate de transfer de până la 5Gbps. Portul reversibil USB-C suportă Quick Charge, ce furnizează 15W (3A/5V) pentru reîncărcarea rapidă a dispozitivelor mobile.

Inginerii ASUS au creat o soluție de răcire inteligentă pentru ROG GD30, cu grile mari în partea frontală și în cea inferioară, pentru admisia crescută a fluxului de aer. Adițional, o cameră internă separată pentru sursa de alimentare și SSD, izolează fluxul de aer, răcind mai eficient sistemul și îmbunătățind eliminarea căldurii.

Îmi place tare cum arată sistemul pc de gaming ASUS ROG GT51CH, anunțat de curând la CES 2017 în Las Vegas, fiind poate unul dintre cele mai atrăgătoare la ora actuală. Design-ul carcasei este inspirat din lumea Science Fiction și are un sistem de iluminare RGB care pulsează în diverse culori, conform preferințelor fiecărui 

Pe cât de frumos este, se remarcă și la nivelul fișei tehnice, fiind dotat cu cel mai nou procesor Intel Core i7-7700K, cu plăci grafice Nvidia GeForce GTX 1070 sau  Nvidia GeForce GTX 1080, cu până la 64GB memorie RAM și cu stocare pe SSD-uri și Hard Disk-uri în diverse capacități.

V-am povestit mai multe detalii despre acest sistem desktop aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *