Acer Revo M1-601 Review – Mini PC modular bun doar pentru aplicații uzuale

Mini-computerul modular Acer Revo a fost prezentat tocmai în 2015, între timp fiind disponibil comercial și la noi în țară. Este un mini-computer la care poți adăuga tot felul de module, de exemplu unul cu hard disk, un altul cu amplificator pentru căști sau chiar unul cu o baterie.

De curând am avut ocazia să folosesc modelul Acer Revo M1-601 echipat doar cu acel modul cu hard disk. Nu știu dacă celelalte module sunt comercializate și noi în țară. Mă rog, nici despre acest mini-pc nu sunt atât de sigur că mai este comercializat momentan.

Acer Revo M1-601

Acer Revo este un computer destul de compact, care poate fi așezat fără reținere chiar și în spațiile strâmte. Apreciez și construcția de calitate, cu finisaje pe măsură, fiind un mini-computer chiar arătos.

Pe muchia frontală este prezent butonul de Power, după cum se observă.

Acer Revo M1-601

Pe cea din spate sunt prezente portul HDMI, cel DisplayPort, unul USB 3.0 și portul Ethernet. De asemenea, modulul cu hard disk are și conector USB 3.0 pentru a fi utilizat și la alte computere, pentru transferul datelor de exemplu.

Acer Revo M1-601

 

Pe muchia stângă sunt prezente un slot pentru carduri SD, un port USB 3.0 și un conector de 3.5mm pentru căști.

Acer Revo M1-601

Modulele pot fi scoase sau adăugate extrem de simplu. Există un conector special cu prindere magnetică pentru o fixare fermă. Și atât. Nu mai trebuie făcut nimic. De exemplu, modulul cu hard disk poate fi adăugat în timpul funcționării iar sistemul de operare Windows 10 îl va recunoaște imediat, la fel cum s-ar întâmpla cu un hard disk extern pe USB. De altfel cam pe acest principiu funcționează această conexiune, este ca și cum ai adăuga tot felul de accesorii externe prin USB.

Fișa tehnică a lui Acer Revo M1-601 este următoarea:

  • Procesor – Intel Celeron N3050 tactat la 1.6GHz
  • Placă grafică – Intel HD
  • Memorie RAM – 2GB
  • Stocare – SSD de 32GB plus modul cu hard disk de 1TB
  • Rețea – Ethernet gigabit, Wi-Fi AC, Bluetooth 4
  • Conectică – 1x HDMI, 1x Display Port, 3x USB 3.0, 1x Audio, 1x RJ-45, 1x SlotSD
  • Sistem de operare – Windows 10 Home

Din punctul meu de vedere, configurația lui este una bună doar pentru activități uzuale – navigare pe internet, ceva editare office la un nivel minimal, comunicare prin e-mail, în general la sarcini care nu necesită o putere de calcul importantă. Dar dacă se vor deschide multe tab-uri active într-un browser de internet s-ar putea ca 2GB memorie RAM să nu fie de ajuns, în acest caz computerul funcționând greoi.

Cu această configurație nu l-aș vedea nici în rol de HTPC, de centru multimedia lângă televizorul din living, deși poate reda ok videoclipuri la rezoluție 720p sau chiar 1080p. Dar vor fi momente, în funcție de codec-urile necesare, în care va sacada, imaginea nu va mai fi la fel de fluidă.

După cum se observă, la redarea unui videoclip la rezoluție full HD pe youtube, procesorul stă în 100%. Așa că nu pot spune că este făcut pentru sarcini multimedia. Ceea ce este păcat, pentru că ideea avantajului tehnologic dat de modularitate este eliminat prin această configurație slabă. 

Concluzii

Pro

  • Construcție de calitate
  • Interesantă tehnologia modulară propusă de Acer
  • Are destul porturi conectoare

Contra

  • Fișă tehnică slabă, bună doar pentru aplicații uzuale

Pe internet l-am văzut la prețuri de 1300-1400 Lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *