La Concert, cu Samsung Galaxy S8

Dacă înainte de Sărbătorile de Paști v-am arătat câteva poze de sezon realizate cu Samsung Galaxy S8 Plus, acum voi continua cu alte exemple dar făcute cu modelul mai mic, mai potrivit mie, Samsung Galaxy S8. După cum am spus și la momentul anunțului oficial, Samsung a făcut un lucru inteligent – ambele smartphone-uri au aceleași specificații și aceleași camere foto, sunt diferențiate numai din punct de vedere al dimensiunilor exterioare, al diagonalei ecranului și al capacității acumulatorului. Ceea ce, din păcate, nu se întâmplă la toți producătorii de telefoane. 

Iar eu prefer modelul mai mic, Galaxy S8, pentru că poate fi manevrat mai ușor cu o singură mână. Samsung Galaxy S8 Plus mi se pare prea mare, în special prea lung, nu puteam atinge partea superioară a ecranului fără să îl țin și cu cealaltă mână. La fel pățeam și când vroiam să-l deblochez cu senzorul de amprentă de pe spate. Așa că am decis că nu este potrivit pentru degetele mele pufoase și scurte. 😀

Iar Samsung Galaxy S8 este perfect din acest punct de vedere, având dimeniuni manevrabile și un ecran destul de mare pentru o vizualizare optimă în orice aplicație. Mie îmi este ok acest model, cu siguranță că alții vor prefera modelul S8 Plus, cu ecran mai mare.

Să revenim la subiect – l-am dus la festivalul Yakasha de muzică balcanică care se desfășoară zilele astea în parcul Izvor din București. Trebuia să văd cum se descurcă în condițiile dificile de iluminare de la un concert, cum fotografiază, cum filmează și mai ales cum captează sunetul pe filmare.

Să nu o mai lungim și să vă arăt câteva exemple de filmare 4K.

Mai întăi două videoclipuri cu formația Cobzality. De menționat că în timpul performanței lor a avut loc și un show de flăcări și artificii foarte frumos.

 

 

Încă trei videoclipuri cu formația moldoveană Zdob și Zdub, care au făcut un show de zile mari, cu unele dintre cele mai cunoscute melodii ale lor.

 

 

 

Alte videoclipuri pot fi vizionate pe contul meu de youtube.

După cum se observă, filmările sunt clare, imaginile video destul de bine stabilizate și cu o paletă coloristică frumos colorată. Recunosc, am filmat cu setări pe mod manual, pentru a avea control asupra sensibilității ISO, pe care am păstrat-o la valoarea 100. De remarcat că în timpul filmării pot fi schimbați și ceilalți parametri, de exemplu timpul de expunere, pentru a subexpune sau supraexpune scena de captat.

Iar sunetul înregistrat pe filmări este de o calitate foarte bună, mai ales dacă ținem cont că ne-am așezat chiar lângă scenă și că boxele de acolo vibrau puternic lângă noi, le simțeam din plin în piept. Condiții în care cu alte telefoane de acum câțiva ani reușeam să înregistrez sunetul numai cu distorsiuni enervante, videoclipurile acelea fiind de nefolosit. Țin minte și acum că am pățit ceva de genul ăsta cu Sony Xperia Z2 la concertul lui Billy Idol, unde am filmat câteva melodii iar sunetul înregistrărilor a fost oribil.

Mai mult, am făcut o mulțime de poze și în timpul filmării, pentru că aplicația permite acest lucru. Câteva imagini în continuare.

Am făcut cam 850 de poze și iar fimările au cumulat cam 19GB, la un timp de aproximativ 65-70 de minute. Iar acumulatorul telefonului s-a consumat numai 36%. Ceea ce este un lucru foarte bun zic eu.

Alte impresii și detalii despre Samsung Galaxy S8 în curând. Pentru că o să-l mai pun la treabă destul de mult.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *