Alt concert, alt smartphone (Huawei P10)

Dacă în prima seară a festivalului l-am folosit pe Samsung Galaxy S8 pentru a filma câteva videoclipuri la festivalul Yakasha din parcul Izvor, sarcină la care s-a descurcat excelent din punctul meu de vedere, în cea de-a treia seară am preferat să-l pun la treabă pe Huawei P10. Nu de alta, dar trebuia să văd cum se descurcă și el la genul ăsta de filmări pe la concerte.  

Nu l-am văzut niciodată live pe Goran Bregovic, așa că mi-am zis să dau o fugă pe acolo. Nu sunt neapărat un fan înfocat al lui dar are câteva melodii care mi-au plăcut cândva și pe care speram să le ascult din nou. Și chiar așa s-a întâmplat.

Câteva videoclipuri, în continuare.

 

 

 

 

Pesemne că, dacă stăteam mai aproape de scenă,  calitatea filmărilor ar fi fost mai bună la nivelul detaliilor. În orice caz, sunetul captat este destul de ok iar imaginile video sunt destul de clare, poate un pic tremurate din cauză că la filmarea 4K nu este activă stabilizarea optică.

De menționat că aplicația de filmare permite subexpunerea sau supraexpunerea scenei de captat, schimbarea balansului de alb și a tipului de autofocus (continuu, singular sau manual). Dar nu și în timpul filmării, ceea ce m-a deranjat oarecum.

De asemenea, am observat că acumulatorul s-a consumat în proporție de 50% după 50 de minute de filmare și cam 70 de poze realizate. Ceea ce nu este tocmai ok din punctul meu de vedere.

Nu-mi mai place faptul că au poziționat camerele foto prea aproape de margine, astfel că pot fi obturate cu degetul când ții telefonul cu mâna stângă. Așa că trebuie maximă atenție de fiecare dată.

Consider că Samsung Galaxy S8 se descurcă mult mai bine în astfel de condiții, la scurte filmări într-un concert. Dar Huawei P10 compensează cu acel mod Night Shot de fotografiere, preferatul meu de altfel.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *