În sfârșit, primul laptop de la Microsoft

După ce au făcut senzație cu tabletele hibrid Surface, dar nu și în vânzări, Microsoft lansează ceva cu adevărat util pentru mediile de business – primul lor ultraportabil. Oricât de fancy ar fi tabletele, pentru productivitate este nevoie în continuare de o tastatură și de un mouse, împreună cu o poziție stabilă și confortabilă de lucru. Clar este că laptopurile sunt în continuare uneltele potrivite de lucru, nu tabletele.

Se numește Surface Laptop și este un ultraportabil cu o grosime de numai 14.47mm și o greutate de numai 1.25Kg. Diversele modele vor fi echipate cu procesoare Intel Core i5 și Intel Core i7, minim 4GB memorie RAM și stocare pe SSD-uri de la 128GB și până la 1TB.

Surface Laptop are un ecran de 13.5 inchi în format 3:2, cu rame foarte subțiri. Are numai un port USB-A, un mini Display Port pentru afișarea imaginii pe ecrane mai mari dar și conector pentru căști. Îmi place cum arată, are un design simplu dar de efect iar carcasa este din aluminiu, astfel că este destul de rezistent la o utilizare intensă.

Noul ultraportabil Surface va avea prețuri de pornire de la 1000 de dolari, bănuiesc că la o configurație cu i5, 4GB RAM (maxim 16GB) și 128 GB stocare internă. Din câte am înțeles, Surface Laptop vine cu sistem de operare Windows 10 S, care permite instalarea de aplicații numai din Microsoft Store. Dar permite upgrade-ul la Windows 10 Pro pentru suma de 50 de dolari.

Chiar sunt curios dacă se va bucura de succes, pentru că sunt destul de mulți producători de laptopuri la nivel mondial. Măcar sper ca toate componentele lui să fie alese cu grijă și să aibă parte de drivere bine scrise, pe care sistemul de operare Windows să funcționeze impecabil.

Surface Laptop este un Surface Book făcut așa cum trebuie, pentru că portabilele hibrid nu prea se mai bucură de popularitate. 

Specificații complete, în continuare

Ecran 13.5 inchi Pixel Sense
Multitactil în 10 puncte
Rezoluție 2256 x 1504, 201ppi
Format 3:2
Software Windows 10 S
Procesor Intel Core i5 sau i7 Kaby Lake
Stocare 128GB, 256GB, 512GB Solid State Drive (SSD)
Memorie RAM 4GB, 8GB sau 16GB RAM
Grafică i5: Intel HD graphics 620, i7: Intel Iris Plus Graphics 640
Cameră pe spate Nu
Camera frontală 720p  cuWindows Hello
Sistem audio Omnisonic cu Dolby Audio Premium
Porturi 1x USB 3.0, 1x Mini DisplayPort, 1x audiot
Senzor de lumină ambientală
Securitate TPM
Autonomie Până la 14.5 ore
Stylus Surface Pen
Greutate 1.25Kg
Grosime 14.47mm

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.