Un bătrânel prin curtea Eastern European Comic Con 2017 (Reloaded)

De cum am aflat de Eastern European Comic Con 2017 din București, eu și puștiulică ne-am propus să mergem pe acolo. Din nou. Așa că sâmbătă, după ce puștiulică s-a întors de la antrenamente, ne-am luat imediat la revedere de la mami, ne-am urcat în mașină și am plecat către Romexpo, locul desfășurării evenimentului.

Normal, ca și anul trecut, m-am simțit ca un bătrânel printre toți copiii, puștii și entuziaștii tineri prezenți acolo. A fost chiar un moment nostim în timp ce îmi trăgeam sufletul stând și contemplând mulțimea în permanentă agitație. Un puștiulică s-a apropiat de mine și m-a întrebat – “Nu vă supărați, un coș de gunoi pe unde găsesc?” Cred că aveam o față și o postură de om de la pază și ordine )))). Sau poate că vârsta mea inspira încrederea și cunoștințele de logistică necesare. Chiar îmi pare rău că l-am dezamăgit…

Dar nah, m-am simțit chiar bine acolo. Deși acum, după 7 ore de umblat permanent prin incinta respectivă, nu-mi mai simt picioare. Sunt frânt. Nu eram totuși singurul părinte de acolo, erau mulți alții ca mine, care mișunau după odraslele lor pasionate de cosplay, suveniruri, jocuri de societate sau pe computer. Chiar mi-a atras atenția o mămică, pesemne mai obosită decât mine, care trăgea aprig de puștoaica ei și îi spunea cu of – “Eu nu mai pot, nu mai rezist!!!” 😀 Păi te pui cu energia ăstora mici? Pensionarii acasă! 😀

Chiar și așa, mie tot mi-a plăcut. Nu m-am plictisit deloc. Am mișunat și eu peste tot, chiar m-am despărțit de puștiulică, pentru că aveam interese diferite. El vroia să se joace, eu doar să văd și să înțeleg pe cât se poate ce se întâmplă pe acolo. M-am plimbat aproape peste tot, am stat la taclale cu prieteni și amici, reprezentanți ai diverselor companii prezente acolo, nici nu știu când a trecut timpul.

La această ediție a Comic Con 2017 mi s-a părut că spațiul expozițional era mai generos, cel puțin față de anul trecut. 

  • Cu vaste zone de gaming în care erau prezenți câteva dintre cele mai importante mărci care activează pe această piață, producători de hardware și software sau comercianți – Lenovo,  PC Coolers, Riot Games, Samsung, PC Garage, HP, Fifth Dimension, Ubisoft, RDGA, Blizzard Entertainment, Nvidia, Logitech, ASUS, Acer sau Maguay
  • cu alta pentru întâlniri cu artiștii și actorii internaționali invitați
  • o zonă mai comercială (în care puteau fi achiziționate tot felul de produse specifice, haine, bijuterii, benzi desenate, desene sau tot felul de suveniruri cu tematică din filme, emisiuni TV, animații japoneze, jocuri video, literatură SF, cultura japoneză și chiar tematica medievală)
  • zonă de relaxare (mâncare, răcoritoare, bere)
  • scenă principală pentru concursuri de gaming
  • zona pentru jocurile de cărți și cele de societate
  • zona cu demonstrații de YoYo și Kendama etc.

Clar, mai mult de umblat, mai multe de văzut.

Un eveniment dinamic, energic, fresh, cu foarte mulți vizitatori. De exemplu, cam așa arăta coada de bilete pentru intrare, pe la orele prânzului când am ajuns noi. Vârful afluxului de vizitatori fiind pe undeva pe la orele 15.00, zic eu.

Alte câteva imagini din cadrul evenimentului Eastern European Comic Con 2017 din București, în continuare.

Peste tot concursuri. De CS-GO, de Heroes of the Storm, Ghost Recon Wildlands, Fifa, Street Fighter, League of Legends, Dota 2 etc. Fanii tuturor jocurilor aveau ce vedea acolo. Ca să nu mai spun că s-a desfășurat acolo chiar finala națională de League of Legends.

Bineînțeles, un alt punct de atracție erau și personajele cosplay, care răspundeau fără reținere la toate solicitările de fotografiere alături de ele. Stresantă ocupație…

Mai multe personaje cosplay, aici.

Cum sunt interesat de gadget-uri IT în general, nu am trecut cu vederea cele câteva sisteme PC modate, majoritatea dintre ele fiind prezente în zona expozițională Nvidia. Bineînțeles, toate cu răcire pe lichid, toate cu plăci grafice performante de la Nvidia.

Tot la Nvidia se experimenta la greu și realitatea virtuală. Aș fi vrut să încerc și eu dar l-am auzit pe un tânăr spunând că l-a cam luat amețeala, așa că am renunțat. 

În zona expozițională Wacom erau demonstrate capacitățile tabletelor grafice Wacom.

ASUS și Blizzard au organizat concursuri de Heroes of The Storm. Tot acolo ASUS a expus mai toate noile echipamente de gaming din gama ROG, laptopuri, sisteme PC și accesorii.

Acer a pus la bătaie câteva laptopuri din gama Predator pentru concursuri de Ghost Recon Wildlands.

În zona expozițională Logitech am văzut noua tastatură de gaming Logitech G413.

Lenovo a prezentat acolo noile laptopuri de gaming din gama Legion, Y520 și Y720. 

La Zowie se desfășurau concursuri de Street Fighters și de CS-GO.

Ce să mai, se pare că duminică mergem din nou. Sper să revin cu alte noutăți și lucruri interesante de pe la această ediție a East European Comic Con 2017.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *