Flori, culori și un cer nebun (episodul III)

În ciuda predecțiilor meteorologice a fost o zi superbă astăzi, însorită, plăcută. Vreme perfectă pentru o tură pe Nucet, dealul pe care a fost cândva Cetatea Argedava. Unul dintre locurile care îmi sunt dragi și care se află la numai câteva sute de metri de casa bunicilor mei, casa în care de-abia așteptam să ajung în toate vacanțele copilăriei.

Când eram copil, pe dealul Cetății întâlneam tot timpul arheologi care săpau șanțuri și recuperau obiecte din vremurile dacilor. Acum este plină de buruieni și, mai mult, a devenit un teren propice pentru raidurile celor cu motociclete de teren sau cu atv-uri. Nimic nu mai indică faptul că acolo a fost una dintre cele mai importante Cetăți din vremea dacilor, despre care se presupune că ar fi fost a lui Burebista. Trist.

Așa că am tras o plimbare pe acolo, împreună cu familionul. Pașii ne-au dus pe dealul Cetății, lângă biserica ctitorită pe vremea lui Constantin Brâncoveanu, apoi am ajuns până la Argeș, a fost chiar plăcut și frumos.

Flori, culori și un cer nebun cu Samsung Galaxy S7 Edge.

Normal, cu mine l-am avut pe Huawei P10. Și am dat buzna cu el printre buruieni la pozat de flori și găze, plus câteva cadre cu peisaje giurgiuvene.

Câteva imagini, în continuare.

După cum se observă, pe soare Huawei P10 reușește să capteze imagini clare, cu o paletă coloristică saturată (poate prea saturată) și un nivel ridicat al detaliilor. Am observat că reușește să focalizeze destul de aproape de subiect, așa că am putut surprinde câteva imagini cu albinuțe, cu un fluturaș și chiar un greiere (sau lăcustă, nu știu ce naiba e).

Dar, după cum am spus și în review-ul meu, bateria lui s-a scurs destul de repede. Noroc că am avut o baterie externă cu mine. De asemenea, în soare puternic are probleme la captarea roșului, de aia nu prea am făcut poze cu maci. Pentru că algoritmul software accentuează foarte mult culoarea și nu mai pare naturală. La fel face și cu anumite nuanțe de albastru. Ceea ce nu este tocmai ok.

Flori, culori și un cer albastru, cu Samsung Galaxy S8.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *