Cum arată și ce specificații are primul laptop cu Nvidia Max-Q – ASUS ROG Zephyrus GX501

 

După cum m-am așteptat, ASUS sunt primii care prezintă un sistem de gaming într-0 formă ultraportabilă, bazat pe noul design Nvidia Max-Q. Se numește ASUS ROG Zephyrus GX501 și, după cum se observă, este un sistem portabil extrem de subțire, cu o grosime de numai 17.9mm și o greutate de 2.24Kg.

Totul posibil datorită noilor soluții integrate Max-Q de la Nvidia, care optimizează atât parametrii de funcționare ai chipsetului grafic Nvidia 1080/1070, tactat acum la tensiuni mai joase, driverele instalate în sistemul de operare dar și sistemul de răcire, unul mai compact și totuși eficient.

Chiar dacă are o grosime declarată de numai 17.9mm, aceasta nu se păstrează și pe durata utilizării. Pentru ca răcirea plăcii grafice să se facă eficient, un sistem culisant ridică laptopul la o distanță de aproximativ 5 centimetri față de suprafața de sprijin. Și în acest fel este creat fluxul de aer necesar răcirii.

ASUS ROG Zephyrus GX501

Iar specificațiile hardware ale lui ASUS ROG Zephyrus GX501 sunt de zile mari

  • Ecran IPS de 15.6 inchi cu rezoluție full HD și o frecvență de 120Hz, plus Nvidia G-Sync
  • Procesor Intel Core i7-7700HQ sau Intel Core i5
  • Placă grafică Nvidia GTX 1080/1070
  • Până la 24GB memorie RAM
  • Stocare pe SSD de până la 512GB
  • Tastatură cu iluminare, touchpad poziționat în dreapta tastaturii

ASUS ROG Zephyrus GX501

Pe cât de subțire este, văd că stă destul de bine și la capitolul conectică – are HDMI 2.0, DisplayPort, 4x USB 3.1, Thunderbolt 3 prin USB-C. Adică cam tot ceea ce are nevoie orice utilizator.

Chiar sunt curios cum funcționează acest laptop ASUS ROG Zephyrus GX501, de ce performanțe este capabil. Nu am aflat când va fi disponibil comercial și la ce preț.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *