Essential Phone PH-1 – Arată bine, este performant. Dar va avea succes comercial?

Andy Rubin, co-fondator al Android care a părăsit Google în 2014, a creat compania care a lansat de curând un smartphone chiar interesant, Essential Phone PH-1 pe numele lui. Un smartphone cu o fișă tehnică de top – ecran de 5.71 inchi cu o rezoluție de 2560×1312 pixeli, procesor cu opt nuclee Snapdragon 835, 4GB memorie RAM, 128GB capacitate de stocare internă, acumulator de 3040mAh.

 Arată foarte bine, are un design chiar reușit și o construcție din titaniu și ceramic, materiale mai rar întâlnite pe smartphone-uri. Mai mult, noul Essential Phone PH-1 este modular și permite atașarea unor accesorii externe, cum ar fi o cameră care filmează la 360 de grade și care va fi inclusă în pachetul comercial.

Essential Smartphone

Essential are un ecran mare înconjurat de margini foarte subțiri. După cum se observă, camera foto frontală de 8Mpix este integrată aproape în totalitate în suprafața ecranului. Ecranul de 5.7 inchi este de tip LTPS LCD în format 19:10 şi cu o rezoluţie de 1.312 x 2.560 pixeli.

Sistemul foto principal al lui Essential Phone PH-1 pare a fi pe model Huawei. Cu doi senzori, dintre care unul monocrom. Atât camera RGB cât și cea monocromă au senzori de 13Mpix și lentile luminoase, cu o deschidere a diafragmei f/1.85. Telefonul are un sistem de focalizare performant, cu detecție de contrast, de fază dar și cu laser asistat de infraroșu. Filmează la rezoluție 4k/30fps și 1080p/60fps.

Camera frontală are un senzor de 8Mpix cu lentile f/2.20 și poate filma la rezoluție 4K sau 1080p/60fps, ceea ce nu am văzut până acum la un smartphone.

Există și un senzor de amprentă poziționat pe spatele telefonului. De remarcat că nu are jack audio de 3.5mm dar la pachet va fi livrat un adaptor de la USB-C. Lipsește și slotul microSD pentru extinderea capacității interne de stocare.

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul oficial.

Clar, este un terminal de top, o alternativă viabilă pentru orice smartphone de top. Bineînțeles, va avea un preț pe măsură, în jurul a 800 de Euro. Chiar și așa, cu toate atuurile sale, se va dovedi a fi un smartphone de succes?

Bănuiesc că totul va depinde de parteneriatele cu operatorii telecom. Samsung și Apple se bazează foarte mult pe aceste parteneriate, tocmai de aceea sunt și primii în topul producătorilor la nivel mondial. De asemenea, toate companiile din topul mondial au puterea de producție necesară pentru a satisface cererea operatorilor și a magazinelor de specialitate.

Poate susține noua companie a lui Andy Rubin fluxul de producție necesar pentru ca smartphone-ul Essential să fie disponibil la nivel mondial într-un timp cât mai scurt? Are parteneriate solide cu operatorii telecom? Bănuiesc că nu dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor. Fără promovare, fără marketing agresiv, va fi doar o apariție exotică și atât.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *