Mio MiVue 792 WIFI Pro – Cameră de bord care filmează 1080p/60fps

Mio Technology anunță camera video auto Mio MiVue 792 WIFI Pro dotată cu senzor Sony Starvis, GPS,WiFi, sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS), funcție de monitorizare a presiunii din pneuri (opțional) și de înregistrare a imaginilor din spatele vehiculului (opțional). Și care va fi disponibilă în România din iunie 2017 la un preț de aproximativ 869 lei.

MiVue 792 este primul dispozitiv din noua gamă de camere auto Mio MiVue prevăzut cu cel mai nou senzor optic Sony Starvis, capabil de imagini de calitate chiar și în condiții dificile de iluminare, cel puțin așa se laudă producătorul. De altfel, MiVue 792 este prima cameră de bord care înregistrează imagini Full HD (1080p) la 60 de cadre pe secundă pe care eu o văd. Facilitate care se traduce în imagini mai fluide și un nivel mai ridicat al detaliilor. În plus, dispozitivul are un unghi larg de vizualizare de 140 de grade.

Camera de bord Mio are și un ecran de 2,7 inch (6,85 cm), util atât la poziționarea cadrului de captură cât și la vizualizarea înregistrărilor. Înregistrarea începe odată cu pornirea maşinii iar fișiere video sunt stocate pe cardul de memorie de până la 128GB.

Mio pune la dispoziția utilizatorilor și o aplicația gratuită MiVue Manager pentru procesarea înregistrărilor sau pentru vizualizarea lor, precum și pentru analizarea traseului parcurs pe Google Maps.

Camera MiVue 792 are WiFi integrat pentru transferul clipurilor video pe un smartphone. Dacă aplicația este pornită și este activată conexiunea cu smartphone-ul, dispozitivul înregistrează și transferă automat în memoria telefonului un video de 20 de secunde în cazul detectării unei coliziuni.

Modulul GPS integrat înregistrează locaţia, direcţia, viteza şi coordonatele geografice. Utilizatorii obţin astfel un set de informaţii cu privire la traseul parcurs. Apoi, cu ajutorul aplicaţiei MiVue Manager, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps.

Mio Mivue 792

După cum spuneam la început, MiVue 792 are un sistem de asistență a șoferului (ADAS), capabil să care notifice șoferul în caz de părăsire involuntară a benzii de circulație (LDWS) sau în caz de coliziune frontală (FCWS). De asemenea, dacă distanța față de mașina din față scade, sistemul FCWS emite o alertă. De menționat și senzorul de şoc cu trei axe (G-Shock Sensor) care pornește automat şi va începe înregistrarea când va detecta mişcare sau o lovitură neaşteptată (în cazul coliziunii).

Opțional poate fi conectată la senzorii de monitorizare a presiunii din pneuri, montați la nivelul roților autovehiculului. Dacă presiunea scade sub un anumit nivel, pe ecranul camerei apare un mesaj de avertizare.

Există și o cameră opțională Mio MiVue A20 care filmează la o rezoluţie de 1080p (Full HD), la 30 de cadre pe secundă, cu un cablu lung și care poate fi montată pe lunetă, pentru filmări din spate.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Mio MiVue 792 WIFI Pro – Cameră de bord care filmează 1080p/60fps

 • February 19, 2018 at 7:03 am
  Permalink

  Salut ! Am cumpărat această cameră în care am introdus inițial un card de 64 gb. Mi-a afișat mesajul Please format SD card. Formatez cardul în calculator și tot nu merge. Iau instrucțiunile la citit cu atenție și văd că-mi cere card de clasa 10. OK, îl cumpăr, dar camera îmi dă același mesaj Please format SD card. Pot să formatez cardul în cameră sau mă duc cu camera la service ?

  Reply
  • February 19, 2018 at 8:10 am
   Permalink

   de ce nu incerci sa-l formatezi in camera mai intai?

   Reply
   • February 19, 2018 at 3:29 pm
    Permalink

    l-am formatat în cameră. merci

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *