Acer Predator Helios 300 G3-571 Review – Laptop de gaming de nivel mediu, cu performanțe chiar OK

Laptopurile de gaming au priză tot mai mare printre pasionații de jocuri electronice, unii preferându-le în detrimentul sistemelor desktop. Arată bine, au un aspect exterior pe placul tinerei generații și sunt echipamente portabile chiar performante, cu ajutorul cărora pot fi atacate chiar și cele mai noi titluri de gaming. Normal, se pot dovedi utile și la orice altă activitate digitală, de orice natură profesională ar fi aceasta, pentru că specificațiile lor hardware permit acest lucru.

Iar gama laptopurilor de gaming nu se plânge de diversitate, având echipamente entry-level, de nivel mediu și altele super-performante, practic pentru toate buzunarele. Iar Acer vrea să nu lase nicio categorie neacoperită, de la cele entry-level și până la modelele de top, având o ofertă chiar bogată pe acest segment de piață.

Acer Predator Helios 300 G3-571 este un upgrade la modelul Acer Aspire VX15 dar face parte din categoria laptopurilor de gaming de nivel mediu, având performanțele necesare desfășurării optime în majoritatea jocurilor de nouă generație. De asemenea, este un echipament care poate fi utilizat fără reținere și în aplicații de natură profesională, după cum mi-a dovedit pe toată perioada de utilizare.

Acer Predator Helios 300

Specificațiile modelului Acer Predator Helios 300 G3-571 pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS de 15.6 inchi, rezoluție full HD 1920×1080 pixeli, finisare mată
 • Procesor – Intel Core i7-7700HQ
 • Sistem grafic – Intel HD 630 + Nvidia GTX 1060 cu 4GB
 • Memorie RAM – 32GB
 • Stocare – SSD Intel de 512GB + HDD Toshiba de 1TB la 5400 rot/min
 • Rețea – Gigabit Lan, Wi-Fi AC, Bluetooth 4.1
 • Conectică – 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x USB-C, 1x HDMI, 1x slot SD, 1x RJ45
 • Dimensiuni – 390  x 270 x 27 mm
 • Greutate – 2.56Kg
 • Altele – Tastatură cu iluminare de fundal

Deși nu are acel design agresiv pe care l-am întâlnit la primele laptopuri de gaming Predator, din punct de vedere estetic este clar dedicat generației tinere și pasionaților de jocuri electronice. O demonstrează paleta coloristică în negru și roșu precum și forma riguros geometrică, cu muchii tăiate și colțuroase.

Acer Predator Helios 300

Sigla Predator de pe capac este flancată de două bare care pot fi luminate în culoarea roșie. Aceeași culoare este prezentă și pe grila de evacuare a aerului cald.

Acer Predator Helios 300

Iar tastatura are iluminare tot în culoarea roșie. Se observă și conturul roșu din jurul touchpad-ului.

Acer Predator Helios 300

Din punct de vedere constructiv, Acer Predator Helios 300 este un mix de plastic și metal. De exemplu, capacul ecranului și zona de sprijin a palmelor au fost acoperite cu metal iar cea de contact cu biroul și muchiile laterale sunt din plastic. Drept, cu finisaje de calitate, fără reproș din acest punct de vedere, aș spune că este o prezență agreabilă deși cu siguranță era loc de mai bine.

Nu mi-a plăcut că materialul metalic prezent pe capacul ecranului și pe zona de reazem a palmelor este prea prietenos cu amprentele și cu urmele de grăsime.

Acer Predator Helios 300

Pe muchia stângă au fost înghesuite portul Ethernet Gigabit, cel USB-C, unul HDMI, un altul USB 3.0 și slotul pentru carduri SD.

Acer Predator Helios 300

Pe muchia dreaptă sunt prezente conectorul audio și două portui USB 2.0.

Din punct de vedere al tastaturii, se observă că a fost construit mai degrabă pe șasiul laptopurilor multimedia din gama Acer Aspire Nitro. Tastele au o cursă de 1.2mm și sunt extrem de confortabile la redactare, ceea ce nu pot spune despre tastaturile mecanice. Are iluminare de fundal, așa că poate fi utilizată fără reținere și pe întuneric. De asemenea, tastele WASD sunt puse în evidență, la fel ca la toate laptopurile de gaming actuale.

Touchpad-ul poate fi utilizat fără reținere în toate activitățile uzuale, răspunde foarte bine la comenzile tactile. Normal, nu va fi de folos în sesiunele de gaming, acolo unde veți apela cu siguranță la serviciile unui mouse. 

Acer Predator Helios 300

De menționat că există posibilitatea accesului rapid la schimbarea memoriei RAM și a hard disk-ului.

De asemenea, pentru un laptop de gaming are dimensiuni și greutate destul de acceptabile, astfel că poate fi transportat fără prea mare efort. Nu este vreun ultraportabil dar nici 4 kilograme nu are.

Acer Predator Helios 300

Ecranul de 15.6 are rezoluție full HD și asigură o vizualizare corectă în jocuri, cu o paletă coloristică saturată. Dar am remarcat și faptul că nu este destul de luminos și că nu este tocmai exact în reprezentarea anumitor culori. Pare că nu a fost calibrat corespunzător.

Am remarcat și comportamentul sistemului audio încorporat, cu un sound destul de puternic și de clar, destul de ok pentru o sesiune de gaming. Totul în prezența sunetelor înalte și medii, mai puțin în a celor joase.

Acer Predator Helios 300

Fișa tehnică a acestui laptop de gaming Acer Predator Helios 300 impresionează, mai mult decât o face din punct de vedere estetic. Am avut la dispoziție modelul cu procesor Intel Core i7-7700HQ, 32GB memorie RAM, placă grafică Nvidia GTX 1060, plus soluție hibridă de stocare, cu un SSD Intel de 512GB și un hard disk de 1TB.

Din acest punct de vedere pot spune că este un echipament care se descurcă excelent atât în sarcinile uzuale, de zi cu zi, cât și în aplicații de editare foto/video sau grafică la nivel profesional. Nu am ce-i reproșa, s-a comportat impecabil pe toată perioada de utilizare, în toate aplicațiile mele uzuale, pentru la serviciu sau blogging.

Acer Predator Helios 300

Normal, ajutorul meu de nădejde l-a pus la treabă în titlurile lui preferate – Assassin’s Creed Syndicate, Batman AK și The Crew.

După cum se observă, în toate cele trei jocuri laptopul Acer s-a descurcat foarte bine, fiind capabil să asigure fluența necesară pentru o experiență de gaming pozitivă.

În timpul sesiunilor lungi de gaming sau când este solicitat în anumite aplicații consumatoare de resurse începe să se facă simțită prezența ventilatoarelor sistemului de răcire. De asemenea, zona de deasupra tastarii și cea de evacuare a aerului cald se încing destul de tare.

Pentru un laptop de gaming zic că stă destul de bine la capitolul autonomie. Nu se poate compara cu un ultraportabil din acest punct de vedere dar, utilizat pentru sarcini uzuale, cu wi-fi activ, poate fi de folos pentru aproximativ 4 ore. Normal, în jocuri timpul de autonomie scade sub 2 ore, în funcție de resursele hardware consumate.

Benchmark-uri

Rezultatele testelor 3DMark, în continuare.

Rezultatele, comparate cu ale altor sisteme testate de curând.

După cum se observă, performanțele lui Acer Predator Helios 300 sunt comparabile cu ale laptopurilor de gaming de top de anul trecut.

Rezultatele testelor de productivitate cu PcMark 8, mai jos.

Rezultatele, comparate cu ale sistemelor testate de curând.

 

Și un grafic comparativ cu performanțele sistemelor ultraportabile și tabletelor testate de curând.

După cum se observă, un astfel de laptop este mai performant la activități creative și productive, placa grafică Nvidia 1060 aducându-și din plin aportul.

Acer Predator Helios 300

Concluzii

Pro

 • Fișă tehnică performantă
 • Tastatură de calitate, cu iluminare de fundal
 • Sistem audio destul de ok
 • Soluție de stocare rapidă și cu o capacitate mare

Contra

 • Ecranul putea fi calibrat mai bine

Acer Predator Helios 300 m-a impresionat prin comportamentul excelent, totul datorită fișei tehnice performante, astfel că se poate dovedi util atât în jocuri de nouă generație cât și în aplicații profesionale. 

La comercializare în România va ajunge abia prin toamnă, cu prețuri de la 4000 de lei în sus, în funcție de specificațiile hardware.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.