Acer Aspire 7 A715-71G Review – Laptop performant, bun pentru aproape orice gen de activitate

Știu că laptopurile de gaming, colorate și cu tot felul de luminițe strălucitoare, sunt considerate echipamente performante, bune pentru orice gen de activitate electronică. Dar trebuie luat în considerare că aceste “derapaje” coloristice nu sunt la fel de apreciate în cadrul mediilor de business sau în rândurile persoanelor trecute de o anumită vârstă, în cazurile de acest gen fiind preferate culorile neutre, implicit aspectul mai elegant, mai sobru.

Normal, există în ofertele comerciale ale tuturor producătorilor și laptopuri performante cu un aspect mai clasic, mai serios, mai pe placul acestui gen de utilizatori. Iar acest Acer Aspire 7 este unul dintre modelele care nu pot fi trecute cu vederea, fiind un laptop de tip desktop-replacement cu performanțe de nădejde, bune pentru o paletă largă de activtăți creative, productive dar și pentru cele dedicate divertismentului.

Acer Aspire 7

Specificațiile modelului Acer Aspire 7 A715-71G pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS cu o diagonală de 15.6 inchi, rezoluție Full HD, finisaj anti-strălucire
 • Procesor – quad-core Intel Core i7-7700HQ tactat la 2.80GHz, cu Turbo Boost până la 3.80GHz
 • Placă grafică – Intel HD 630 + NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti cu 4GB
 • Memorie RAM – 24GB
 • Stocare – SSD Micron cu o capacitate de 512GB + hard disk Seagate de 1TB
 • Rețea: Ethernet Gigabit, Wi-Fi AC, Bluetooth 4.0
 • Conectică – 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x USB 3.1 Tip-C, 1x HDMI, 1x SD card reader, 1x audio de 3.5 mm
 • Greutate: 2.35 kg
 • Sistem de operare: Windows 10 Home pe 64 de biți
 • Altele –  tastatura cu iluminare de fundal

Acer Aspire 7

Aspectul său exterior este unul destul de clasic, de comun, fără elemente stilistice care să-l scoată neapărat în evidență, potrivit într-un mediu de business sau pe biroul unei persoane care nu apreciază prea tare elementele colorate sau bling-bling-urile. Utilizatorii au la dispoziție o carcasă de bună calitate vopsită în culoarea neagră, într-un mix de metal și plastic cu finisaje fără reproș. Aluminiul a fost utilizat pe capacul ecranului și pe zona de reazem a palmelor, în timp ce plasticul a fost preferat pe zona de contact cu biroul și pe muchiile laterale.

Acer Aspire 7

Un contrast fin este asigurat de finisajele argintii de la baza ecranului și de pe muchiile tăiate ale corpului sau ale touchpad-ului. În orice caz, Acer Aspire 7 este o prezență plăcută, elegantă, fiind în acest fel un laptop pretabil într-o mulțime de situații, profesionale sau casnice, mai ales că are și o fișă tehnică performantă. De remarcat totuși că suprafețele metalice sunt extrem de prietenoase cu amprentele și cu urmele de grăsime.

Acer Aspire 7

Tastatura s-a dovedit un accesoriu de calitate pe toată perioada de utilizare, asigurând redactarea rapidă, într-o manieră confortabilă. Nu trec cu vederea iluminarea de fundal în culoarea albă, astfel că poate fi utilizată fără reținere chiar și pe întuneric. De asemenea, touchpad-ul s-a comportat corespunzător, astfel că nu a fost nevoie să apelez la un mouse pentru sarcinile mele zilnice. După cum se observă, în suprafața tactilă a fost încorporat și senzorul de amprentă, unul eficient, care recunoaște imediat amprenta înregistrată.

Acer Aspire 7

Pe muchia stângă sunt prezente portul ethernet, cel USB-C, unul HDMI, unul USB 3.0 și slotul SD, cam înghesuite din punctul meu de vedere.

Acer Aspire 7

Pe cea dreaptă există conectorul de încărcare, două porturi USB 2.0 și conectorul audio de 3.5mm.

Din punct de vedere al dimensiunilor exterioare nu pot spune că Acer Aspire 7 este vreun ultraportabil, facil de transportat. Are mai degrabă dimensiunile unui sistem tip desktop replacement, cu ecran generos și fișă tehnică performantă, implicit cu un sistem de răcire mai voluminos. Și care își face simțită prezența la nivel auditiv când laptopul este mai intens solicitat la nivel hardware.

Acer Aspire 7

Ecranul IPS de 15.6 inchi este cu siguranță unul dintre punctele forte ale acestui laptop. Are rezoluție full HD, este destul de luminos (dar se putea mai bine), capabil să afișeze imagini clare, cu o paletă coloristică vibrantă, un contrast foarte bun și unghiuri largi de vizualizare, astfel că poate asigura o vizualizare optimă în orice gen de aplicație. Am observat totuși că are tendința de a se întuneca dacă este privit din lateral.

Sistemul audio încorporat este oarecum sub performanțele sale hardware, deși este capabil să redea un sound clar și destul de puternic, bun pentru vizionarea unor clipuri pe internet.

Acer Aspire 7

Din punct de vedere al performanțelor chiar nu am ce-i reproșa. Fișa tehnică cu procesorul cu patru nuclee Intel Core i7-7700HQ, cei 24GB memorie RAM, placa grafică suplimentară Nvidia GTX 1050TI și soluția de stocare M.2 de 512GB îl recomandă cam pentru orice gen de activitate, la serviciu sau acasă.

Acer Aspire 7 este un laptop capabil să ruleze orice aplicație office, de informare și navigare pe internet, de comunicare, clienți ERP sau CRM, precum și pachete software de editare grafică, foto sau video. Mai mult, placa grafică Nvidia GTX 1050 TI este destul de ok pentru accesarea titlurilor de gaming de nouă generație, chiar dacă nu pe toate la setări maximale. După cum o dovedesc de altfel și testele de performanță prezentate mai jos.

Am apreciat deopotrivă faptul că are cam tot ceea ce este nevoie în materie de conectică – porturi USB, chiar și unul USB-C, port HDMI, port ethernet de rețea dar și slot pentru carduri SD. Nu uit nici de soluția hibridă de stocare, cu SSD M.2 de 512GB Micron dar și un hard disk de 1TB. Clar, SSD-ul Micron nu este cel mai performant din branșă, dar tot este capabil să asigure un răspuns rapid al sistemului de operare și al aplicațiilor, comparativ cu un hard disk la 5400 rot/min.

De menționat că este permis accesul rapid la hard disk și la memorie RAM, pentru a fi înlocuite dacă este nevoie.

Ținând cont de fișa lui hardware, mă declar oarecum mulțumit la capitolul autonomie, cu până în 5 ore de utilizare în mod Balanced, cu luminozitatea ecranului la 40%, wi-fi activ și tastatura iluminată. Normal, la sarcini mai serioase autonomia de utilizare scade drastic în jurul a 2 ore.

Benchmark-uri

Performanțele în testele cu 3DMark sunt disponibile în continuare.

Acestea, comparate cu rezultatele obținute de sisteme cu o configurație asemănătoare și ultraportabile.

Performanțele grafice sunt limitate de placa grafică Nvidia 1050 Ti în comparație cu sistemele PC cu plăci mai puternice. Dar rezultatele din benchmark sunt cu mult superioare celor obșinute de ultraportabile și tablete cu sistem de operare Windows.

Rezultatele testelor de performanță cu PcMark 8, mai jos.

Acestea, comparate cu cele obținute de alte sisteme testate de noi.

După cum se observă, acest Acer Aspire 7 este cel mai performant laptop testat în recenta perioadă din punct de vedere al performanțelor la productivitate și creativitate.

Acer Aspire 7

Concluzii

Pro

 • Fișă tehnică performantă
 • Ecran de o calitate rezonabilă
 • Soluție de stocare rapidă și generoasă în capacitate
 • Conectică variată
 • Tastatură cu iluminare de fundal
 • Autonomie destul de ok

Contra

 • Amprentele sunt vizibile pe suprafețele metalice
 • Sistemul audio putea fi un pic mai bun

Acer Aspire 7, în această configurație A715-71G, este un laptop care se poate dovedi util unor categorii largi de utilizatori, chiar și celor care au nevoie de el în scopuri profesionale. Are cam toate atuurile necesare unui utilizator modern – este performant, are un ecran bun, cu finisare mată, o soluție de stocare internă generoasă și rapidă precum și tastatură cu iluminare de fundal, pentru a fi utilizat fără reținere în orice condiții.

Încă nu a ajuns în oferta comercială de la noi din țară dar bănuiesc că va avea un preț atractiv. Eu aș merge chiar și pe o configurație cu Intel Core i5, 16GB memorie RAM și Nvidia 1050 Ti.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.