7713 proiectoare vândute în România în prima jumătate a anului

În România s-au vândut un total de 7713 videoproiectoare în prima jumătate a acestui an, după cum aflăm dintr-un comunicat Benq. Unitățile comercializate sunt în valoare de aproximativ 4.07 milioane Euro, preţul mediu fiind de aproximativ 528 Euro, în scădere cu 3% (de la 545 Euro) comparativ cu prima jumătate a anului 2016.

Liderul pe acestă piață în trimestrul doi a fost Benq, cu o cotă de aproximativ 44%. BenQ este nr. 1 pe toate segmentele, având pe zona de videoproiectoare Corporate 51,89% din piața locală, pe zona Instituţională o pondere de 38,64%, iar pe segmentul Home Display  o cotă de 35,93%. De altfel, aceeași companie este lider mondial pe segmentul proiectoarelor DLP.

În funcție de rezoluția oferită de proiectoare, Benq are pe segmentul SVGA 58.6% din piaţă, 46.5% pondere pe 1080p și 44.1% pe XGA.

Personal mi se pare o piață destul de mică dar cu potențial, pentru că un proiector își poate dovedi utilitatea într-o mulțime de situații, în învățământ, în mediile profesionale și, de ce nu, în cele casnice. Numai că importatorii de proiectoare nu prea pun accent pe promovarea acestor produse. 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *