Lenovo Ideapad 720S Review – Ultraportabil cu un look elegant și performanțe foarte bune

Sunt unul dintre utilizatorii dependenți de ultraportabil, acesta fiind echipamentul potrivit pentru genul meu de activități digitale, atât la serviciu cât și pentru blogging sau pentru rarele momente de relaxare multimedia. Sunt dependent de dimensiunile sale compacte, facile pentru transport și la manevrare, de performanțele sale superioare, bune pentru accesarea în condiții optime a unei palete extinse de suite software, dar și pentru că are o autonomie foarte bună, în general chiar pentru o zi de utilizare.

Și ca mine sunt cu siguranță o mulțime de alți utilizatori, dependenți pe bună dreptate de avantajele oferite de aceste ultraportabile, atât în mediile profesionale cât și în cele universitare sau, de ce nu, în cele casnice.

Pe scurt, care sunt criteriile personale în alegea unui astfel de echipament ultraportabil:

 • trebuie să fie cât mai ușor, mai facil de transportat
 • trebuie să aibă o construcție robustă, pentru o utilizare intensă zi de zi
 • trebuie să aibă un ecran de 13.3 inchi /14 inchi și rezoluție full HD, pentru vizualizare confortabilă în orice aplicație
 • ar fi de preferat să fie motorizat de un procesor Intel Core i5/ Intel Core i7 pentru un comportament impecabil, cu un minim de 8GB memorie RAM și stocare de cel puțin 256GB
 • trebuie să aibă porturi USB, HDMI și neapărat un slot de carduri SD

Nu o să detaliez mai mult, am făcut-o cu o altă ocazie, aici.

Conform celor enunțate mai sus, acest Lenovo Ideapad 720s este cu siguranță unul dintre ultraportabilele care s-ar potrivi de minune unor categorii largi de utilizatori. Pentru că arată bine, are o construcție metalică, robustă, dispune de o fișă tehnică cu performanțe de top și are aproape tot ce este nevoie în materie de conectică.

Lenovo Ideapad 720s

Construcție și design

În primul rând că îmi place cum este construit, având o linie estetică simplă, clasică dar totuși atrăgătoare, întocmai ca modelul Ideapad 520s pe care vi l-a prezentat de curând. Carcasă metalică într-o culoare aurie cu o nuanță deschisă și finisaj mat, pe care nu sunt vizibile amprentele și cu o prezență elegantă, pretabilă oricărui context social sau profesional.

Finisaje de cea mai bună calitate, fără reproș, acest Lenovo Ideapad 720S fiind cu siguranță unul dintre cele mai reușite echipamente portabile la ora actuală. De remarcat și marginile extrem de subțiri din jurul ecranului, astfel că dimensiunile sale exterioare sunt destul de compacte, fiind un echipament facil de transportat și de manevrat. Astfel că poate fi purtat fără prea mare efort atât de un bărbat cât și de o femeie.

Lenovo Ideapad 720s

Pe muchia stângă sunt prezente conectorul de alimentare, un port USB 3.0 și cel audio de 3.5mm.

Lenovo Ideapad 720s

Pe cea dreaptă există un port HDMI, un altul USB 3.0, unul USB-C și slotul pentru carduri SD.

Din punct de vedere al conectivității apreciez prezența tuturor soluțiilor necesare la ora actuală pentru atașarea accesoriilor externe. Și în special slotul pentru carduri foto SD, util pentru transferul fotografiilor realizate într-o vacanță sau în scopuri comerciale.

Da, nu are un port ethernet dar modulul Wi-Fi de tip AC este destul de performant pentru transferul datelor prin intermediul rețelei wireless.

Lenovo Ideapad 720s

Există și un senzor de amprentă poziționat sub tastatură. Înregistrarea amprentei se realizează în câțiva pași simpli iar recunoașterea acesteia se face imediat, fără erori.

Ecranul de tip IPS este capabil să afișeze caractere text clare și imagini cu o paletă coloristică vibrantă, un contrast foarte bun și unghiuri largi de vizualizare. De menționat că are finisaj lucios, care reflectă destul de mult sursele puternice de lumină. Dar este destul de luminos pentru a putea fi utilizat fără reținere și în aer liber, chiar dacă nu în lumina directă a soarelului. Este un ecran foarte bun atât pentru sarcinile de la birou cât și pentru momentele de relaxare în fața unui film ce tocmai a apărut pe serviciul de streaming preferat.

Lenovo Ideapad 720s

Sistemul audio încorporat este capabil să redea un sound clar, destul de puternic dar în care sunt reprezentate în special sunetele medii și cele înalte. Este bun pentru a asculta în surdină un post de radio online sau la vizualizarea unui videoclip pe internet. Pentru audiții mai de calitate recomand utilizarea unor căști sau a unui sistem audio extern.

Lenovo Ideapad 720s

Tastatura este un accesoriu de nădejde care favorizează redactarea rapidă, într-un mod pe cât se poate de confortabil. Are și iluminare de fundal, astfel că poate fi utilizată fără reținere și pe întuneric.

Iar touchpad-ul răspunde corect la comenzile tactile, astfel că nu am avut nevoie de ajutorul unui mouse.

Lenovo Ideapad 720s

Funcționare și utilizare

Specificațiile modelului Lenovo Ideapad 720S-14IKB pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS de 14 inchi cu rezoluție full HD 1920×1080 pixeli, cu finisare lucioasă
 • Procesor – Intel Core i7-7500U
 • Sistem grafic – Intel HD 620 + Nvidia GeForce 940MX
 • Memorie RAM – 16GB
 • Stocare – SSD Samsung de 1TB
 • Rețea – Wi-Fi AC, Bluetooth
 • Conectică – 2x USB 3.0, 1x USB-C, 1x HDMI, 1x audio, 1x slot SDHC
 • Greutate – 1.6Kg
 • Sistem de operare – Windows 10 Pro pe 64 de biți

Nu am ce-i reproșa din punct de vedere comportamental, fiind unul dintre acele echipamente bune la paletă largă de activități digitale, de ordin profesional sau pentru divertisment. Lenovo Ideapad 720S dispune de o fișă tehnică performantă, cu un procesor Intel Core i7 și nu mai puțin de 16GB memorie RAM, de ajuns cam pentru orice gen de utilizator. Specificații de top care se pot dovedi de folos pentru activități de informare, navigare pe internet, comunicare, accesarea resurselor companiei prin aplicații client CRM sau ERP, editare office, prelucrare foto etc. Mai puțin la prelucrare grafică tridimensională sau pentru montaj video la nivel profesional.

Ați remarcat cu siguranță și placa grafică suplimentară Nvidia GeForce 940MX. Una a cărei prezență nu era neapărat necesară din punctul meu de vedere și căreia nu prea îi văd rolul ei într-o astfel de configurație, într-un astfel de echipament. Dacă poate manevra cât de cât jocuri de generație mai veche, în cele mai noi cu o grafică complexă va trebui scăzută pe cât se poate de mult calitatea setărilor și rezoluția. Iar unele dintre ele tot nu vor rula corespunzător. Poate fi de folos în schimb la anumite prelucrări grafice sau video de nivel minimal spre mediu, în aplicațiile compatibile.

Am apreciat și soluția de stocare aleasă, un SSD Samsung tip M.2 rapid și cu o capacitate imensă de stocare, de 1TB. După cum se observă, este capabil să ofere viteze de citire de peste 1400MB/s, garantând în acest fel rapiditate în deschiderea aplicațiilor și un comportament extraordinar pentru sistemul de operare.

De asemenea, am fost mulțumit din punct de vedere al autonomiei de utilizare, aceasta fiind în jurul a 6 ore și 30 de minute, cu luminozitatea ecranului la 70% din valoarea maximă, în modul Balanced cu wi-fi activ, utilizat la sarcini de navigare pe net și editare office. Dacă este lăsat să hiberneze în momentele în care nu este utilizat, cu siguranță poate fi de folos pentru o întreagă zi de activitate.

Benchmark-uri

L-am testat mai întâi cu 3DMark, pentru a-i putea aprecia performanțele grafice.

Un comparativ cu rezultatele altor sisteme echivalente testate de curând, mai jos.

După cum se observă, placa grafică Nvidia 940MX nu aduce un spor de performanțe grafice. Ba chiar în cazul de față oferă rezultate sub cele ale sistemelor echivalente.

Rezultatele testelor de productivitate în PcMark 8, în continuare.

Și un grafic comparativ, mai jos.

După cum se observă, din punct de vedere al productivității este un portabil cu adevărat performant, bun pentru orice activitate la serviciu sau acasă.

Lenovo Ideapad 720s

Concluzii despre Lenovo Idepad 720s

Pro

 • Construcție de calitate
 • Este subțire și ușor, facil de transportat
 • Fișă tehnică performantă
 • Ecran foarte bun
 • Tastatură de calitate, cu iluminare de fundal
 • Are senzor de amprente, bun pentru securizare
 • Soluție de stocare rapidă și cu o capacitate generoasă
 • Autonomie ok

Contra

 • Ecranul are finisaj lucios
 • Nu are port Ethernet
 • Performanțele slabe ale plăcii grafice suplimentare de la Nvidia

Din punctul meu de vedere, acest model de ultraportabil Lenovo Ideapad 720S poate fi o alegere inspirată. Pentru că are aproape toate atuurile necesare unui utilizator pretențios – un look premium asortat unei construcții de calitate, o fișă tehnică performantă, un ecran foarte bun, autonomie ok și o soluție de stocare rapidă dar și cu o capacitate generoasă.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

6 thoughts on “Lenovo Ideapad 720S Review – Ultraportabil cu un look elegant și performanțe foarte bune

 • December 26, 2017 at 7:57 pm
  Permalink

  Salutare,
  Unde se poate gasi acest model? Intre timp a aparut si o varianta actualizata cu procesoare Intel de generatie 8.
  In romania se gaseste predominant varianta de 13 inch cu procesoare de generatie 7 care nu sunt foarte confortabil de folosit pentru sarcini mai pro (gratie ecranului mic).
  Mersi

  Reply
  • December 26, 2017 at 9:53 pm
   Permalink

   sa fim sinceri, intre 13.3 inchi si 14 inchi nu este o diferenta chiar atat de mare. cat despre modelele cu procesoare Intel de generatie noua, habar nu am cand vor fi disponibile la noi. de obicei sunt aduse mai tarziu si dupa ce se elimina stocurile cu generatia precedenta de procesoare…

   Reply
  • December 27, 2017 at 8:23 am
   Permalink

   si, sincer sa fiu, as vrea sa vad si eu noile laptopuri cu Intel de generatia a 8-a. dar mai curios sunt de cele care vor veni cu procesoare AMD… vreau sa vad daca sunt la fel de performante si daca permit o autonomie la fel de buna…

   Reply
 • January 19, 2018 at 3:14 pm
  Permalink

  As prefera recenzii ale produselor disponibile pe piata din Romania. Altfel, nu le vad rostul sincer.

  Reply
  • January 19, 2018 at 3:23 pm
   Permalink

   l-am cam vazut in magazine…

   Reply
  • January 19, 2018 at 3:38 pm
   Permalink

   este disponibil comercial…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *