Samsung Galaxy Note 8 – Arată bine, este performant. Din 14 septembrie și în România.

 

Samsung Galaxy Note 8 a fost anunțat oficial și, din câte am înțeles, va fi disponibil comercial din 14 septembrie și la noi în țară.

Mai mult, toți clienții care vor da o precomandă vor primi și o stație de andocare DeX, pentru conectarea lui la un ecran mai mare, la o tastatură și un mouse (normal, în limita stocului disponibil). Cam aceasta este și surpriza evenimentului de lansare, pentru că mai toate informațiile principale și design-ul său apăruseră deja pe internet.

De exemplu, la Vodafone acesta va costa 259 de Euro pentru un contract RED89 pe o perioadă de 2 ani. La liber costă 969 de Euro. La Orange are un preț de 595Euro la un abonament Me43 iar la liber costă tot 969 de Euro. Telekom Romania oferă noul Samsung Galaxy Note8 la preţul de 2.899 lei cu abonamentul Mobil 25.

Da, nu este deloc un terminal ieftin, ba din contră. Sper ca aptitudinile sale să fie pe măsura prețului de comercializare.

Iar specificațiile noului terminal Samsung sunt chiar impresionante:

  Galaxy Note8
Ecran 6.3-inci Quad HD+ Super AMOLED, 2960×1440 (521ppi)

*Este măsurată diagonala ecranului fără a lua în calcul colțurile rotunjite

*Rezoluția setată este Full HD+ și poate fi transformată în rezoluție Quad HD+ (WQHD+) accesând opțiunile din Setări

Camera Principală: Dual Camera cu Dual OIS (Stabilizare Optică a Imaginii)

      – Obiectiv wide: 12MP Dual Pixel AF, F1.7, OIS

      – Teleobiectiv: 12MP AF, F2.4, OIS

– zoom optic 2Xpână la 10X digital zoom

Frontală: 8MP AF, F1.7

Corp 162.5 x 74.8 x 8.6mm, 195g, IP68

(S Pen: 5.8 x 4.2 x 108.3mm, 2.8g, IP68)

*Certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf. În condiții de submersie până al 1,5 m în apă pentru o durată de 30 de minute.

 

Procesor Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad), 64bit, 10nm

Octa core (2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), 64bit, 10nm

*Poate fi diferit în funcție de operator

Memorie 6GB RAM (LPDDR4), 64GB/128GB/256GB

*Poate prezenta diferențe în funcție de piață și de operator

*Capacitatea de stocare finală este mai mica decât memoria totală datorită spațiului ocupat de sistemul de operare și software instalat pentru funcționarea dispozitivului. Capabilitățile legate de memorie vor varia în funcție de operator și de actualizările de software instalate.

 

Card SIM Single: slot pentru un Nano SIM și un MicroSD (până 256GB)

Hibrid: un slot pentru Nano SIM și încă unul pentruNano SIM sau MicroSD (până la 256GB)

* Poate prezenta diferențe în funcție de piață și de operator

Baterie 3,300mAh

Suportă încărcare wireless cu WPC și PMA

Compatibil Fast Charging prin QC 2.0

Sistem de operare Android 7.1.1
Rețea LTE Cat. 16

* Poate prezenta diferențe în funcție de piață și de operator

Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,

Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

Acoperirea *Galileo și BeiDou poate fi limitată.

Plată NFC, MST
Senzori Accelerometru, Barometru, Senzor de amprentă, Giroscop, sensor Geomagnetic, Hall, Monitor cardiac, sensor de proximitate, RGB Light Sensor, sensor Iris, sensor de presiune
Autentificare Posibilități de blocare: Tipar, Pin, Parolă

Blocare biometrică: scanarea irisului, scanarea amprentei, recunoaștere facială

Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Nu prea ai nimic de reproșat fișei sale tehnice, Samsung Galaxy Note 8 fiind poate cel mai performant terminal cu Android la ora actuală.

Mi-a atras atenția și sistemul dual de camere, ambele cu stabilizare optică. Normal, trecerea între cele două camere crează un zoom optic 2x. De altfel este primul telefon Samsung cu un astfel de sistem dual de camere.

Nu este de neglijat nici rezistența la contactul cu lichidele, astfel că poate fi utilizat fără reținere în cele mai variate condiții.

S Pen-ul noului Galaxy Note8 este mai bun şi permite noi modalităţi de scriere, desen şi interacţiune. Are un vârf mai subţire iar sensibilitatea la presiune a fost îmbunătăţită, având tot felul de caracteristici care permite utilizatorilor să se exprime în moduri inedite.  De exemplu, pot fi partajate texte animate sau desene printr-o platformă care este compatibilă cu GIF-uri animate (AGIF).  Iar funcția Always on Display permite utilizatorilorsă acceseze notificările fără să deblocheze telefonul. Funcția Screen off memo permite scrierea a până la 100 de pagini de notiţe iar această aplicaţie se activează atunci doar când este scos S Pen-ul. Există și funcția Translate care poate traduce cuvinte individuale sau fraze întregi în 71 de limbi şi poate converti unităţi de măsură şi valută.

Din păcate poziționarea senzorului de amprentă rămâne la fel de nefericită, lângă camera foto principală. Cam singurul lucru care nu mi-a plăcut nici la Samsung Galaxy S8

De menționat că jack-ul audio de 3.5 mm este prezent în continuare, ceea ce mă bucură. La pachet vine însoțit de o pereche de căști AKG,

Rămâne de văzut dacă Samsung Galaxy Note 8 este pe atât de bun pe cât pare și pe cât îl laudă oficialii Samsung…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *