Gadget-uri audio, multe gadget-uri audio de la Creative Technology

Vremurile în care Creative era o marcă faimoasă doar pentru plăcile sale audio pentru computer au cam apus. Nu pentru că nu ar mai fi la fel de bună pe acest segment de piață, dar în cadrul unui eveniment dedicat în România am descoperit o mulțime de alte gadget-uri și scule audio ale acestei mărci.

De exemplu, Creative Technology are un portofoliu cu mult mai vast, pe lângă vestitele plăci audio integrate, cele pe USB sau DAC-urile externe, dedicate celor care doresc un sunet perfect atât în timpul jocurilor, cât mai ales pentru audiții muzicale.

Creative face acum și căști pentru gaming, căști intra-auriculare dar și boxe portabile cu bluetooth sau sisteme audio externe pentru computere și chiar pentru living.

Și o să vă arăt doar câteva dintre cele care mi-au atras atenția și care sunt capabile să redea un sound de calitate. Multe dintre ele sunt sau vor fi disponibile comercial în magazinele de la noi.

Primul ar fi sistemul Sound BlasterX Katana, compus dintr-un soundbar și un subwoofer. Care se auzea foarte bine, tare, fiind perfect pentru vizualizarea unor filme și, normal, pentru jocuri. Este un sistem capabil să redea virtual 7.1 canale și permite conectarea din multiple surse – chiar și prin Bluetooth, pentru redarea dintr-un telefon. De asemenea, are port USB compatibil mp3 și flac pentru redarea melodiilor fără a porni computerul sau telefon.

Soundbar-ul are chiar și un sistem de iluminare, pentru crearea unei atmosfere mai colorate la vizionarea filmelor și mai ale în timpul partidelor de gaming.

Mai multe detalii pe site-ul oficial Creative.

 

Creative iRoar Go, o boxă portabilă performantă și care îmi place tare cum arată, perfectă pentru călătorii sau pentru crearea unei ambianțe muzicale oriunde v-ați afla. Permite redarea muzicii prin Bluetooth, conexiune auxiliară dar și de pe un stick usb.

Are un acumulator de 5200mAh care promite o autonomie de până la 12 ore și tehnologie NFC pentru împerecherea rapidă cu un smartphone.

Mai multe detalii pe site-ul oficial.

O altă boxă portabilă care mi-a atras atenția este Sound Blaster Free. Are conexiune Bluetooth și este capabilă să redea un sunet destul de puternic, stereo, la 360 de grade. Boxa este rezistentă la umezeală şi integrează un player MP3, pentru redarea muzicii prin intermediul unui card microSD de până la 32 GB. De asemenea, are conector auxiliar de 3.5mm.

Mai multe detalii aici.

Creative Halo este o micuță boxă portabilă care se aude bine. Dar care se și vede bine, pentru că are un sistem de iluminare colorat, în caz că vă plac luminițele colorate și săltărețe. Are conexiuni Bluetooth și auxiliară iar acumulatorul din dotare promite o autonomie de până la 8 ore.

Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Îmi place și sistemul audio 2.1 pentru computer Creative Sound BlasterX Kratos S5, la care sateliții au și ei sistem de iluminare. Are și controller pentru reglarea volumului sunetului redat. Poate fi redată muzica atât prin intermediul conectorului analog dar și prin USB.

Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Cam atâtea vă prezint momentan. Sper să am ocazia să testez câteva dintre aceste gadget-uri audio de la Creative, pentru că sunt sigur că unele dintre ele merită atenția cumpărătorilor.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *