Supernet 4.5G de la Vodafone, cu viteze teoretice de transfer de până la 800Mbps

Vodafone România anunța încă din 2014 rețeaua de date mobile Supernet, capabilă de viteze de transfer de până la 300Mbps (pe 4G) si o securitate superioară clienților săi. Anul trecut prezenta un serios upgrade, Supernet 4G+, disponibilă atunci în 41 de orașe reședință de județ.

Față de 2014, în rețeaua Vodafone sunt utilizate acum de 7 ori mai multe dispozitive compatibile 4G iar traficul de date mobile lunar este de 10 ori mai mare. De asemenea, în rețeaua Supernet a Vodafone zilnic sunt blocate peste 2.8 milioane de site-uri de phishing sau atacuri cu viruși, fiind protejate aproximativ 1.3 milioane de conexiuni.

Nevoia pentru transfer cât mai rapid al datelor dar și cea a unei benzi de trafic cât mai largă, atât pentru aplicații, streaming video cât și pentru dispozitive IoT este într-o accentuată creștere. Tot mai puțini folosesc telefoanele mobile doar pentru convorbiri de voce, mai toată lumea având în buzunar un smartphone pentru accesarea căsuței de mail, a site-urilor sociale, pentru informare pe internet, navigare, pentru streaming video și audio etc.

Așa că, printr-un upgrade susținut în ultimul an de zile,Vodafone România a anunțat astăzi Supernet 4.5G, disponibilă la nivel național tuturor clienților săi. Practic, noua rețea este capabilă de viteze teoretice de până la 800Mbps și o experiență optimă pentru toți utilizatorii săi.  De asemenea, noile tehnologii implementate în infrastructura de date mobile a Vodafone oferă criptare, pentru o protecție suplimentară a traficului de date.

Comportamentul clienților a trecut printr-o revoluție în ultimii ani, iar preferința pentru experiențele video mobile este tot mai mare. Pentru a putea susține această revoluție, facem un pas înainte și lansăm Supernet 4.5G, dovedind astfel că rețeaua noastră este pregătită pentru viitor”, a spus Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.

„Ca urmare a investițiilor permanente în rețea suntem în măsură să oferim clienților cea mai bună experiență mobilă și cele mai mari viteze comerciale de date mobile din România. Este pentru prima dată când o rețea mobilă din România oferă viteze comerciale din sfera vitezelor Gigabit, creând astfel puntea dintre 4G și 5G”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a completat – „La scurt timp după repoziționarea de brand, care are la bază o abordare optimistă asupra felului în care tehnologia și viețile noastre vor evolua în viitor, anunțăm evoluția Supernet 4.5G, o dovadă clară a angajamentului făcut de noul brand. Este modul nostru de a ne invita clienții să se bucure împreună cu noi de viitor, cu ajutorul inovațiilor tehnologice”.

Din punct de vedere tehnic este nevoie de agregarea a până la trei frecvențe (800Mhz, 1800Mhz și 2100Mhz), cu modulare de până la 256QAM dar și de compatibilitatea terminalelor cu tehnologiile 4x4MIMO. 

Momentan, singurul smartphone disponibil comercial în magazinele Vodafone și capabil de viteze de transfer de până în 800Mbps, este Samsung Galaxy S8 (normal, si S8+). Este singurul care întrunește toate cele trei condiții necesare – poate agrega semnal din trei frecvențe, este compatibil 256QAM și are un sistem de antene 4x4MIMO. Mai mult, clienții Vodafone care au achiziționat un astfel de smartphone vor primi în curând update-ul de firmware necesar, fără niciun cost suplimentar. Normal, în perioada următoare vor fi lansate comercial și alte terminale compatibile care vor pune la dispoziția utilizatorilor astfel de viteze de transfer.

Lansarea Supernet 4.5G este promovată printr-o campanie de comunicare care include jocul mobil „RaceReady Vodafone”, ce oferă lecții de condus defensiv pe Transfărăgășan pentru toți utilizatorii, realizate de campionul de raliu Titi Aur. Campania derulată în TV, print, outdoor și digital este construită în jurul mesajului „Rețeaua ta de viitor te susține cu viteză și securitate pentru experiențe de ultimă generație. Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?”.

Spotul TV ilustrează o competiție între campionul de raliu Titi Aur, la volanul unui autoturism pe Transfăgărășan, și gameri români care au concurat în timp real în cadrul jocului mobil, pe replica virtuală a traseului, prin intermediul conexiunii Supernet 4.5G. Jocul „RaceReady Vodafone” este disponibil gratuit pentru telefoanele și tabletele cu sistem de operare iOS și Android.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *