QNAP QBoat Sunny, un mini-server pentru dezvoltatorii de soluții IoT

QNAP a lansat QBoat Sunny, un mini-server Internet of Things (IoT) dedicat dezvoltatorilor, care se poate conecta la soluții hardware ce acest gen, dispozitive dar și aplicații. Poate fi utilizat în rol de server pentru aplicații IoT private, pentru un nod/gateway în medii colaborative IoT mari/publice sau în diverse alte scenarii.

QBoat Sunny are integrat un procesor Annapurna Labs AL-314, 2GB de memorie RAM și a două sloturi M.2 SATA pentru stocare SSD (lungimi 2260 și 2280). De asemenea, QBoat Sunny este echipat cu trei porturi 1000BASE-T, două porturi USB 3.1 Gen 1 Type A și un slot M.2 pentru instalarea modulelor wireless (cu lungime 2230).

QBoat Sunny funcționează pe bazele sistemului de operare QTS Lite, o versiune mai puțin complexă a obișnuitului sistem de operare QTS prezent pe sistemele NAS ale acestei companii. QTS Lite păstrează funcționalitatea principală a QTS (inclusiv File Station, Storage Manager, Network & Virtual Switch și App Center) dar are și aplicațiile Container Station și QIoT Suite Lite, dedicate dezvoltatorilor de soluții IoT. 

De exemplu, Container Station este o soluție de virtualizare a QNAP pentru containerele Docker și LXC. Se pare că dezvoltatorii pot migra cu ușurință aplicațiile în QBoat Sunny fără a trebuie să le reprogrameze. De asemenea, Docker Hub oferă containere versatile care pot fi descărcate în Container Station și folosite imediat. QIoT Suite Lite este pachetul integrat IoT exclusiv QNAP, construit cu aplicații populare de tip open source IoT, cum ar fi Node-RED și Freeboard, pentru a face față tuturor etapelor de dezvoltare ale unui proiect IoT într-o singură interfață. Producătorii amatori pot beneficia de QIoT Suite Lite și își pot construi cu ușurință primele aplicații IoT pentru ca ulterior să le extindă pe măsura dezvoltării proiectului lor.

Qnap QBoat Sunny

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *