Panasonic SC-UA3 Review – Sistem audio multifuncțional, capabil să redea un sound de calitate

Îmi aduc aminte și acum de vremurile când eram tânăr liceean și ascultam muzică mai toată ziua, cum schimbam casete cu prietenii și colegii mei, cum ne strângeam să copiem noile albume ale formațiilor rock preferate… Ce vremuri frumoase…

Și îmi mai aduc aminte când a fost deschis primul magazin Panasonic în Magazinul Unirii (prin 1992 sau 1993, nu mai știu exact anul) și cum ne plimbam cu gura căscată pe acolo, admirând cele mai recente scule audio din acele vremuri. Pe rând prietenii mei au început să-și cumpere ba câte un casetofon Panasonic, ba alții un dublu-casetofon (pe care au copiat sute de casete ulterior), apoi a venit și rândul meu să primesc cadou de la bunici un Panasonic RX-CS710 cu boxe detașabile, egalizator, intrare auxiliară, pe care l-am folosit multă vreme, atât în timpul facultății cât și după ce m-am căsătorit.

Funcționează și acum foarte bine, numai că a venit rândul puștiului meu de 14 ani să-l folosească permanent, dar i-a conectat un cd-player drept sursă externă, casetele fiind deja istorie. Ar cam trebui să fac ceva cu difuzoarele boxelor, să le schimb poate, pentru că nu mai sunt la fel de elastice ca acum 24 de ani.

Panasonic SC-UA3

Nu mai am așa de mult timp liber ca în urmă cu peste 24 de ani dar încă ascult muzica preferată destul de frecvent și sunt la fel de entuziast când descopăr formații noi cu muzică de cea mai bună calitate, ba chiar de unele dintre ele aflu de la fiul meu.

Și iată că acum, în preajma sărbătorilor, am avut amândoi ocazia să ascultăm niște muzici bune pe un sistem audio Panasonic de nouă generație – Panasonic SC-UA3, unul multifuncțional, cu cd-player, usb, bluetooth, radio FM și funcție pentru karaoke, adică cam cu tot ce trebuie unui pasionat de muzică al acestor timpuri.

Pe scurt, specificațiile acestui sistem audio Panasonic SC-UA3 sunt următoarele

  • Tip – Stereo, 4 tweetere de 4 cm, 2 woofere de 13 cm
  • Putere – 2x150W RMS
  • Multifuncțional – CD player, USB, Radio FM, Bluetooth 2.1+EDR
  • Este compatibil MP3
  • Intrare auxiliară, intrări pentru microfoane, intrare optică
  • Funcție Karaoke
  • Altele – DBass, Egalizator manual pe 3 benzi (bass, medii, înalte), sound-uri predefinite, surround, ceas

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a Panasonic România.

Îmi place cum arată acest sistem audio Panasonic SC-UA3, se poate integra fără reținere atât în camera unui tânăr cât și într-un living aranjat minimalist. Clar, aș fi preferat un plastic mat în locul celui lucios și pe care se văd toate firele de praf sau amprentele.

Dar look-ul său este unul modern, atrăgător, care impresionează în primul rând cu difuzoarele mari și neacoperite, încadrate de tweetere și de incintele tuburilor bass-reflex.

Panasonic SC-UA3

După cum se observă Panasonic SC-UA3 are și un mâner de transport. Tocmai de aceea, cred că ar fi fost util să aibă și baterii, pentru utilizarea timp de câteva ore fără alimentare, măcar prin Bluetooth.

Panasonic SC-UA3

Pe panoul frontal sunt prezente butonul de Power, cel de Eject pentru cd-uri iar între ele trei butoane multifuncționale înconjurate de cercuri iluminate în albastru. De menționat că iluminarea butoanelor și a mânerului poate fi dezactivată.

Pe primul buton se poate face selecția sursei (CD, USB, Bluetooth, Radio, Ext), pe al doilea se poate regla volumul audiției iar cel de-al treilea are rol de control al playlist-ului muzical (Play, next, stop, pauză). 

În partea inferioară sunt prezente sertarul retractabil pentru cd-uri și conectorul USB.

Panasonic SC-UA3

Pe spate există intrările pentru microfoane (pentru funcția de Karaoke), cea auxiliară cu două RCA-uri pentru altă sursă audio pe fir, încă o intrare optică și conectorul de antenă pentru radioul FM.

Există și o telecomandă la pachet. Pe lângă comenzile care pot fi realizate din butoane, prin intermediul acesteia poate fi reglat sound-ul dorit, atât prin intermediul celor presetate (Fotbal, Rock, Pop etc) dar și cu ajutorul unui egalizator manual pe trei canale (Bass, Medii, Treble). De asemenea, tot prin intermediul telecomenzii poate fi setat ceasul, activarea/dezactivarea iluminării butoanelor și a mânerului sau a funcției de Sleep.

Mai mult, Panasonic pune la dispoziția utilizatorilor și o aplicație Panasonic Max Juke care poate fi utilizată când smartphone-ul este conectat prin bluetooth la sistemul audio. Funcțiile principale ale sistemului audio Panasonic pot fi configurate mult mai facil prin intermediul unui ecran tactil de smartphone.

Panasonic SC-UA3

De asemenea, am fost extrem de mulțumit de calitatea sound-ului redat, puternic, clar, așa cum trebuie să fie pentru audiții plăcute pe orice ritm. Cu bass puternic, cu sunete înalte, un sound de care ar putea fi mulțumiți majoritatea pasionaților de muzică. Destul de puternic pentru camera unui tânăr dar și într-un living mai spațios sau, de ce nu, chiar și pentru o petrecere între prieteni. Cu un bass care face să vibreze podeaua și pereții de lângă el la nevoie.

Tweeterele și cele două difuzoare au fost amplasate în așa fel încât să redea un sound care să umple camera. La volum maxim sunetul pierde ușor din fidelitate dar este de remarcat faptul că sistemul nu zornăie și nu distorsionează.

Panasonic SC-UA3 este un sistem versatil care permite redarea muzicii din orice sursă posibilă, wireless sau de pe USB, CD sau prin fir, mai performant decât orice altă boxă portabilă. Iar prețul de comercializare este unul destul de ok, comparabil cu al unor boxe portabile de marcă. De exemplu, în această perioadă poate fi achiziționat la o sumă de aproximativ 900 de Lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *