Ultraportabilul cu Snapdragon 835, ASUS NovaGo, va fi disponibil cât de curând în România

Finlul de an ne-a adus și noile ultraportabile cu procesor Snapdragon 835 și sistem de operare Windows 10. Da, este vorba de procesorul utilizat pe smartphone-uri și, tot da, despre sistemul de operare cel mai folosit pe sisteme PC și laptopuri. Microsoft se laudă că a dezvoltat un emulator performant care face legătura între aplicațiile obișnuite pe x86/x64 și platforma ARM. Veți afla cât de performant și de util este dintr-un review pe care l-am pregătit zilele astea. Așa că, stați pe aproape.

Review cu ASUS NovaGo Aici!

Mai mult, noua platformă promite o autonomie mult mai îndelungată pentru ultraportabilele care o vor integra, undeva în jurul a 20 de ore. Nu este complicat de intuit de ce  – pentru că procesoarele ARM sunt mai compacte, implicit au mai puțini tranzistori și un consum de energie mai redus.

ASUS NovaGo

Iată că ASUS NovaGo va fi disponibil cât de curând comercial și la noi în țară. Modelul cu 4GB RAM/64GB UFS 2.0 va fi disponibil la prețul de 599 de dolari. Configurația cu 8GB RAM/256GB UFS 2.0 va costa 799 dolari. În România, laptopul va costa aproximativ 3000 lei (TVA inclusiv). De menționat că va sosi echipat cu Windows 10S, un sistem de operare care permite instalarea de aplicații numai din Microsoft Store. Dar ulterior permite upgrade la Windows 10 Pro contra unei anumite sume.

ASUS NovaGo este echipat cu un procesor cu opt nuclee Snapdragon 835, cu până la 8GB de memorie RAM, 256GB (UFS 2.0) spațiu de stocare, două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A și unul HDMI. Are un ecran de 13.3 inchi cu rezoluție full HD, care se rotește la 360 de grade pentru transformarea într-o tabletă, slot microSD pentru extinderea capacității interne de stocare dar și modul 4G pentru accesarea resurselor din internet independent de o conexiune Wi-Fi.

ASUS NovaGo cântărește 1.39Kg și promite o autonomie de utilizare de până la 22 de ore. Să vedem dacă chiar și așa va fi.

ASUS NovaGo

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *