CES 2018 – Lenovo Mirage Camera, filmează la 180 de grade

Se pare că filmatul în 360 de grade nu este chiar pe placul tuturor, ba chiar și eu consider că este dificil de urmărit un videoclip de acest gen. Așa că o să vedem tot mai multe camere care vor filma în 180 de grade în curând, de altfel un spectru de vizualizare mult mai facil de urmărit.

Iar la CES 2018 în Las Vegas a fost lansat modelul Lenovo Mirage Camera, cu doi senzori de 13 Megapixeli și două lentile, pentru obținerea unor imagini stereoscopice, tocmai bune de vizualizat cu ochelari VR. Aceasta poate face streaming în timp real via Wi-Fi pe youtube, ba chiar am înțeles că va exista și un model cu 4G.

 

Streaming-ul video poate fi vizualizat pe ecranul unui smartphone dar permite și înregistrarea local, pe un card microSD, pentru editarea ulterioară a clipurilor pe un PC în Adobe Premiere. De menționat că folosește standardul VR180 care a fost anunțat încă de anul trecut de către cei de la Google.

Are un acumulator cu o autonomie de până la două ore și care se încarcă prin intermediul unui conector USB-C. De asemenea, are buton declanșator pentru filmare dar și filet pentru montarea pe un trepied. Parcă aș fi vrut să aibă și un ecran pentru vizualizarea scenei.

Lenovo Mirage Camera va fi pe piață la un preț de aproximativ 300 de dolari. 

PS. Eu sunt curios dacă imaginile filmate se văd clar după ce au fost încărcate pe youtube. Pentru că toate videoclipuri la 360 de grade pe care le-am văzut pe youtube până acum mi s-au părut total neclare.

Lenovo Mirage Camera

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.