CES 2018 – Proiectul Linda de la Razer

Sisteme care permit conectarea unui smartphone la un ecran mai mare, la o tastatură și un mouse, pentru a lucra pe el la fel ca pe un computer, nu sunt deloc o noutate. Se încearcă de ceva timp genul ăsta de accesorii, am văzut Microsoft Continuum, o soluție care nu a concretizat, mai nou Samsung Dex pe Android, laptopul Mirabook, îmi aduc aminte și de Padfone-urile ASUS, ale căror smarpthone-uri se transformau în tablete.

Am spus-o de atâtea ori, sunt sau au fost soluții chiar interesante dar fără suportul necesar la nivel software și hardware. Pentru că aplicațiile în genul celor de pe un PC sunt mult mai complexe și au nevoie de o fișă tehnică hardware mult mai puternică. Poate că acum, în ultimul ceas, Microsoft și Qualcomm vor concretiza și vor deschide calea către tot mai multe astfel de soluții inovative. Mă rog, dacă vom mai vedea vreodată Windows pe vreun smartphone.

Iată că și Razer vine cu o propunere, una dedicată exclusiv terminalului Razer Phone. Proiectul Linda promite un sistem în formă de laptop și cu andocare pentru Razer Phone în locul obișnuit al touchpad-ului. Normal, poate încarca telefonul, are port USB-A pentru diverse accesorii, tastatură iluminată RGB dar și webcam pentru videoconferințe. Iar ecranului telefonului poate prelua rolul touchpad-ului în timpul manevrării interfeței și a aplicațiilor.

O idee foarte bună pentru promovarea telefonului Razer. Dar va fi scoasă pe piață? Pentru că îmi aduc aminte de laptopul ăla Valerie cu trei ecrane pe care nu l-a văzut nimeni disponibil comercial.

Razer Linda

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *