CES 2018 – QNAP prezintă Afobot, un mic roboțel pentru asistență

 

QNAP prezintă la CES 2018 în Las Vegas roboțelul AfoBot, conceput pentru asistența familiei și a casei. AfoBot oferă interacțiune vocală, recunoaștere facială și apeluri video pentru a facilita comunicarea, îngrijirea bătrânilor, divertismentul și asistența cotidiană. 

Roboțelul AfoBot are o înălțime de 27,6 cm și cântărește 1,7 Kg. Are o capacitate de stocare internă de 32GB, adaptor Wi-Fi încorporat și o conexiune Bluetooth, ce permite controlul vocal pentru lansarea de programe, comenzi și acțiuni. De asemenea, acceptă apeluri video (single sau four-peer), fiind ușor de utilizat de către persoanele în vârstă. Seniorii pot folosi vorbirea naturală pentru a interacționa cu robotul, acesta făcându-le legătura cu membrii familiei și prietenii. Pentru asistența zilnică, AfoBot oferă un ceas deșteptător, un raport meteo și poate fotografia automat, mă gândesc că pentru o minimă supraveghere.

QNAP a realizat și aplicația mobilă AfoTalk poate fi folosită ca telecomandă pentru roboțel. De asemenea, AfoBot poate iniția redarea de muzică, video și radio prin comenzi vocale.

Mă rog, nu este un roboțel care se poate mișca prin casă, mai degrabă l-am putea numi un accesoriu inteligent pentru casă.

QNAP Afobot

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *