Noi sisteme mini-pc de la ASUS prezentate la CES 2018

ASUS are în continuare o gamă interesantă de soluții mini-pc iar la CES 2018 în Las Vegas a prezentat noua colecție compusă din modelele PB40 și PN40, dar și Chromebox 3 sau placa Tinker Board S.

ASUS PB40 mini PC

ASUS PB40 are o carcasă metalică și poate fi echipat cu procesoare Intel de generația a 8-a Pentium Silver. De fapt, vine momentan în două modele – cu procesor N5000 cu patru nuclee, tactat până la 2.7GHz, și cu procesor J5005, tot quad-core și cu frecvență de tact de până 2.8 GHz. Mini PC-ul PB40 are nu mai puțin de șase porturi USB 3.1 Gen 1 Type-C (USB-C) și porturi I/O cu suport VGA/DP/COM/HDMI. 

Pe lângă carcasa compactă, PB40 suportă opțional module ce pot fi adăugate, precum unitățile optice, pentru o utilizare cât mai eficientă a spațiului și o gamă largă de scenarii de utilizare.

ASUS PN40 mini PC

Este echipat tot cu cea de-a 8-a generație de procesoare Intel Pentium Silver și Celeron, măsoară 114 x 114 x 49mm și cântărește doar 700 de grame. Cu multiple opțiuni de conectivitate – incluzând USB 3.1 Gen 1 Type-C pentru transferuri rapide și porturile I/O interschimbabile pentru suportul VGA sau COM – PN40, este bun atât pentru divertisment, cât și în cadrul unei companii pentru utilizarea la sarcini uzuale, care nu au nevoie de o putere de procesare importantă. 

ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 este echipat cu procesoare Intel Core de generația a 8-a și memorie DDR4-2400 pentru performanțe mai bune, are port USB 3.1 Gen 1 Type-C pentru transfer rapid de date și conectivitate DisplayPort.

Pune la dispoziția utilizatorilor suitele de aplicații Google dar și altele ce pot fi instalate din Google Play.

 

ASUS Tinker Board S

Noua placă Tinker Board S are un procesor Cortex-A17,  2GB de memorie RAM și 16GB capacitate de stocare eMMC, Wi-Fi N, Bluetooth, port ethernet gigabit și nu mai puțin de patru porturi USB-2.0.

Este dedicată celor pasionați de tehnologie și care vor să dezvolte propriile soluții IoT, pentru divertisment etc. Supertă Debian9 și Android 6.

Încă nu am aflat la ce prețuri și când vor fi disponibile la noi în țară.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *