Casio prezintă noul ceas G-Shock Rangeman, cu GPS și încărcare solară

La CES 2018 în Las Vegas a fost prezentat și noul ceas Casio G-Shock Rangeman, făcut pentru exploratori și aventurieri, de altfel primul din lume cu GPS și încărcare solară. Are de asemenea și altimetru, barometru, compas digital și termometru, plus conectivitate bluetooth. Casio G-Shock Rangeman poate fi utilizat fără reținere în condiții grele și poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 200 metri.

Ceasul poate afișa locația curentă pe un traseu dar și un punct de destinație în timp real. Locația GPS poat fi salvată automat la anumite intervale împreună cu parametrii ambientali – gen ora / data, altitudinea, presiunea atmosferică și temperatura. Acestea pot fi înregistrate și printr-o simplă apăsare de buton, manual cum s-ar zice.

În jurnalul de călătorie pot fi salvate până la 20 de trasee și 60 de noduri importante ale acestora. Are și funcție Backtrack ce permite utilizatorului să se orienteze în teren utilizând datele de pe traseu pentru a afișa ruta și localizarea curentă. De menționat că datele jurnalului pot fi gestionate pe un smartphone conectat prin Bluetooth, cu ajutorul aplicației G-Shock Connected, hărțile fiind afișate atât în 2D cât și în 3D. Dacă se mai fac și poze cu telefonul în acest timp, acestea vor înregistra datele de locație ale GPS-ului ceasului.

 

Prin intermediul smartphone-ului conectat se actualizează permanent și ora de pe ceas. Acesta poate fi încărcat wireless prin intermediul unui dock-station usb. Autonomia de utilizare cu GPS activ este de aproximativ 33 de ore. O oră de încărcare în lumina solară promite doar 1 oră de utilizare a GPS-ului. Combinat cu încărcarea solară, autonomia ceasului cu GPS-ul activ va fi de aproximativ 48 de ore.

De menționat că datorită încărcării solare vor fi afișate permanent pe ecran principalele informații (oră, dată etc). De altfel cred că ecranul va fi activ permanent. Dar, sincer să fiu, ar fi fost perfect dacă ar fi permis monitorizarea activităților fizice, gen alergat, pașii făcuți etc. 

Casio G-Shock Rangeman va fi pe piață din luna aprilie 2018, la un preț de aproximativ 800 de dolari. Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Casio G-Shock Rangeman

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Casio prezintă noul ceas G-Shock Rangeman, cu GPS și încărcare solară

  • April 12, 2018 at 9:38 pm
    Permalink

    Super ceasuri! Sunt fascinat de ceasurile Casio. Eu am un Gravitymaster cu GPS hybrid solar. In cateva secunde primește date de la GPS în orice punct de pe Glob. L-am testat în Islanda, Asia și Europa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *