Noi serii de laptopuri profesionale de la HP – Elitebook 800 G5 și Zbook

HP anunță noile serii de laptopuri profesionale EliteBook 800 și Zbook, mai ușoare, mai subțiri și mai performante decât generațiile anterioare. Seria de laptopuri Elitebook 800 are prețuri de pornire de la 1029 dolari iar cea Zbook de la 1099 de dolari, în funcție de configurație. Din câte am înțeles, vor fi disponibile comercial chiar din această lună. Normal, în România vor ajunge mai spre primăvară.

Noua serie EliteBook 800 G5 vine cu trei diagonale ale ecranului, de 13 inchi, 14 inchi și de 15 inchi. Modelele EliteBook 840 G5 și 850G5 pot fi dotate cu o placă grafică AMD Radeon RX540, procesoare de generația a 8-a Intel Quad Core vPro, cu până la 32GB memorie RAM și stocare de până la 1TB pe SSD. Cel de 13 inchi nu va avea o placă grafică suplimentară, așa că este dedicat în special operațiunilor de business.

De menționat că modelele fără ecran tactil permit acoperirea camerei web, pentru a nu fi utilizată fără știrea utilizatorului de către persoane rău intenționate. Este un accesoriu util și la mare căutare, pentru că am văzut destui utilizatori care au lipit ceva permanent pe camera web.

Modelele  HP ZBook 14u G5 și 15u G5, au ecrane de 14 inchi, respectiv 15 inchi, chiar și cu rezoluție 4K. Modelul Zbook de 14 inchi cântărește numai 1.48Kg și are o grosime de numai 18mm. Practic un ultraportabil cu o fișă tehnică de workstation portabil.

Ambele laptopuri ZBook 14u și 15u pot fi echipate cu procesoare de generația a 8-a Intel Core i5 și i7, plăci grafice AMD Radeon Pro și cu soluții performante de stocare HP Z Turbo Drive PCIe MLC SSD. 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *