Acer Spin 5 SP513-52N Review – Ultraportabil convertibil cu procesor Intel Core i5 de generația a 8-a

Acer a produs câteva ultraportabile demne de remarcat, Acer Swift 3 2017 fiind cel mai recent utilizat de mine. Iată că a venit momentul să vă povestesc câteva impresii despre un model nou, Acer Spin 5 SP513-52N, un ultraportabil convertibil dotat cu un nou procesor de generația a 8-a.

Un echipament portabil cu o configurație destul de puternică și un comportament exemplar, capabil să satisfacă pretențiile unor categorii largi de utilizatori, după cum mi-a dovedit pe toată perioada în care l-am avut la dispoziție.

Specificațiile modelului Acer Spin 5 SP513-52N pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS tactil de 13.3 inchi cu rezoluție full HD 1920×1080 pixeli
 • Procesor – Intel Core i5-8250U cu patru nuclee, Hyperthreading și Turbo Boost
 • Placă grafică – Intel HD 620
 • Memorie RAM – 8GB
 • Stocare – SSD Micron de 256GB
 • Rețea – Wi-Fi AC, Bluetooth 4.0
 • Conectică – 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x Audio In, 1 x USB 2.0, 1 x USB-C
 • Dimensiuni – 324.4 x 15.9 x 226 mm
 • Greutate – 1.5Kg
 • Sistem de operare – Windows 10 Home pe 64 de biți
 • Altele – senzor de amprentă, tastatură cu iluminare, webcam HD

Acer Spin 5

Acer Spin 5 are o construcție clasică, fără elemente decorative stridente, cu o carcasă aproape în întregime metalică și vopsită în culoarea gri și un design plăcut, modern și elegant, pretabil în orice mediu de utilizare, profesional sau casnic. Poate doar balamalele cromate să mai spargă oarecum monotonia cromatică.

Practic, metalul este prezent pe capacul ecranului și pe zona de reazem a palmelor, pe cea de contact cu biroul fiind utilizat un plastic. De remarcat că amprentele sau urmele de grăsime sunt destul de greu vizibile pe suprafața de reazem a palmelor. Acestea se fac remarcate doar pe ramele negre și lucioase din jurul ecranului.

Acer Spin 5

Fiind un ultraportabil convertibil, permite rotirea ecranului la 360 de grade și utilizarea în mod tabletă sau în moduri de prezentare. De altfel consider că este cam singura soluție viabilă prin care un utraportabil poate fi transformat într-o tabletă. După câte am constatat s-a cam renunțat la ideea detașării ecranului de corpul tastaturii, o soluție care se pare că nu a fost apreciată de majoritatea consumatorilor. Pentru că pe un laptop cu Windows ai nevoie întotdeauna de accesoriile cele mai importante pentru productivitate – tastatura și touchpad.

Și este destul de compact, cu o greutate de numai 1.5Kg, astfel că poate fi transportat și manevrat facil. Astfel că va fi preferat de către cei care au nevoie de un echipament performant oriunde s-ar afla.

Pe muchia stângă sunt prezente conectorul de alimentare, un port HDMI, cel USB-C și două porturi USB 3.0.

Acer Spin 5

Pe cea dreaptă se observă butoanele de ajustare pentru volum, conectorul audio, slotul SD, un port USB 2.0 și butonul de Power. De remarcat că poziționarea butonului de Power nu este tocmai fericită. Când am dorit să scot un fir din portul USB așezat lângă, de fiecare dată am apăsat pe el din greșeală și, implicit, echipamentul a intrat în hibernare.

Acer Spin 5

Grila de evacuare a aerului cald a fost poziționată pe muchia din spate, pentru a nu deranja utilizatorul cu căldura emanată în timpul funcționării. De asemenea, am constatat că ventilatorul sistemul de răcire se aude destul de bine în momentele în care este solicitat mai intens din punct de vedere hardware.

Deși este un laptop destul de compact, apreciez prezența conectorilor uzitați la scară largă pentru atașarea accesoriilor extern și mai ales a slotului pentru carduri SD.

M-am descurcat excelent prin intermediul tastaturii chiclet, este un accesoriu care favorizează redactarea rapidă într-o manieră confortabilă. Și, ca la orice portabil modern, are iluminare de fundal pentru a putea fi utilizată chiar și pe întuneric. 

Touchpad-ul lui Acer Spin 5 este destul de generos în suprafață și răspunde foarte bine la comenzile tactile. Nu am avut nevoie de un mouse în rutina mea zilnică, m-am descurcat foarte bine cu ajutorul lui.

Acer Spin 5

Are integrat un senzor de amprentă în suprafața tactilă. Am remarcat că acesta funcționează corespunzător, recunoaște imediat și fără erori amprenta înregistrată.

Acer Spin 5

Sistemul audio încorporat este unul destul de gălăgios și capabil să redea un sound clar, dar la un volum mediu și cu frecvențe medii. Dacă se dă la maxim distorsionează și nu se mai aude la fel de clar.

Acer Spin 5

Mi-a plăcut cum se vede ecranul IPS de 13.3 inchi. Este destul de luminos și capabil să afișeze o paletă coloristică vibrantă, cu un contrast foarte bun și unghiuri largi de vizualizare. Cred că dacă se adopta o tehnologie de construcție cu rame subțiri ar fi încăput fără probleme o diagonală de 14 inchi în forma actuală, ceea ce ar fi fost mai bine. De asemenea, funcțiile tactile asociate acestuia răspund corect la comenzi.

Acer Spin 5

Sincer să fiu, eu fost tare mulțumit de comportamentul acestui ultraportabil, echipat cu acest procesor Intel Core i5-8250U și cu 8GB memorie RAM. De altfel o configurație destul de puternică, bună pentru orice gen de aplicație de business sau office, nu neapărat la fel de ok pentru prelucrări grafice 3D sau video 4K.

Dar este un echipament foarte bun pentru office, clienți SAP sau CRM, pachete software financiar-contabile, comunicare scrisă, videoconferințe, vizualizare videoclipuri 1080p/4K, prelucrare foto, chiar și video la rezoluție full HD etc.

Normal că i-am testat performanțele și cu benchmark-ul de productivitate PcMark 8. Rezultatele, în continuare.

Un grafic comparativ cu rezultatele obținute de alte portabile testate recent, în continuare.

După cum se observă, din punct de vedere al productivității este un sistem comparabil în performanțe cu altele echipate cu procesoare mai puternice, Core i7, de generație a 8-a și a 7-a.

De asemenea, am apreciat soluția de stocare integrată, cu o capacitate de 256GB, destul de ok pentru utilizatorii de business. Și destul de performantă pentru încărcarea aplicațiilor și transferul rapid al datelor din alte surse. Nu are Ethernet gigabit dar Wi-Fi-ul AC din dotare poate face cu succes față cerințelor actuale, pentru transferul rapid al datelor din internet sau dintr-o rețea internă.

La capitolul autonomie stă chiar ok, cu o valoare de până în 8 ore, utilizat cu wi-fi activ, luminozitatea ecranului la 40% din valoarea maximă, fără iluminarea tastaturii și la sarcini uzuale, de navigare pe internet, redactare, comunicare scrisă și scurte sesiuni video pe youtube. Astfel că este unul dintre acele ultraportabile capabile pentru o zi întreagă de utilizare, dacă este lăsat să intre în hibernare când nu este nevoie de el.

Acer Spin 5

Concluzii despre Acer Spin 5 SP513-52N

Pro

 • Construție de calitate, dimensiuni compacte
 • Fișă tehnică destul de performantă
 • Autonomie ok, de până în 8 ore
 • Are senzor de amprentă, util pentru securizare
 • Soluție de stocare rapidă
 • Are slot pentru carduri SD
 • Ecran care se vede ok
 • Conectică bogată

Contra

 • Aș fi preferat un ecran cu rame mai subțiri, implicit o diagonală mai mare

Acer Spin 5 este un ultraportabil convertibil cu destule atuuri pentru a se face remarcat printre concurenții săi direcți – o fișă tehnică performantă și o autonomie foarte bună, o construcție de calitate și un design plăcut, modern, cu toți conectorii necesari pentru atașarea accesoriilor externe actuale, cu un ecran care se vede foarte bine și un comportament fără reproș. 

Este disponibil în diferite configurații chiar și la noi în țară. Acest model, cu procesor Intel Core i5 are un preț în jurul a 5000 de Lei.

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *