Sistem Pc Garage Raptor5 Review – Carcasă cu iluminare RGB, configurație de nivel mediu, bună și pentru jocuri

PcGarage este una dintre companiile destul de active pe piața sistemelor desktop de la noi. Și mă refer la faptul că asamblează și comercializează permanent astfel de sisteme PC, în diverse configurații, pentru genuri diferite de utilizatori. De curând v-am povestit despre modelul Viking iar acum a venit rândul unui alt PC asamblat de echipa lor de tehnicieni – Pc Garage Raptor5.

De altfel un sistem cu destule atuuri, util pentru o paletă largă de activități, atât pentru gaming sau divertisment multimedia cât și pentru sarcini de natură profesională. Dar trebuie să o spun încă de la început că acest Pc Garage Raptor5 se dorește a fi dedicat în special pasionaților de jocuri electronice, celor mai tineri. Și, din câte am constatat, se comportă chiar onorabil în majoritatea titlurilor de nouă generație, chiar dacă nu are integrată cea mai de top fișă hardware, ci mai degrabă una de nivel mediu.

 

Configurația acestui sistem Raptor5 de la Pc Garage este următoarea

 • Carcasă: Segotep SG-K5 (3 ventilatoare cu iluminare RGB + telecomandă de control)
 • Sursă: Segotep H9PLUS+ de 520W
 • Placă de bază – MSI B250 PC MATE MS-7A72
 • Procesor – quad-core Intel Core i5-7400 tactat la 3GHz, cu TurboBoost până la 3.5GHz
 • Placă grafică – Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1060 cu 3GB VRAM
 • Memorie RAM – Kingston HyperX FURY 8 GB DDR4 la 2400MHz (1 x 8GB)
 • Stocare – SSD ADATA Premier SP580 de 128GB și un HDD Seagate BarraCuda de 1TB la 7200RPM
 • Unitate optică – Fără
 • Conectori frontali: 2 x jack 3.5 mm (căşti şi microfon), 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
 • Conectori pe spate: 1 x PS/2, 5 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Tip-C, 2 x USB 2.0, 1 x RJ45 LAN, 5.1 Channel Audio
 • Fără sistem de operare preinstalat

PcGarage Raptor5

În primul rând că mi-a plăcut cum arată acest sistem Raptor5 de la Pc Garage. Carcasa Segotep SG-K5 fiind una chiar reușită, într-o combinație de metal și plastic transparent. Una dintre plăcile laterale este realizată dintr-un plastic transparent fumuriu pentru a se vedea componentele interne dar și luminițele sistemului de iluminare. Iar panoul frontal a fost acoperit tot cu un plastic fumuriu și transparent prin care se vede un model tip fagure, în special pe întuneric, când carcasa este iluminată la interior.
 
PcGarage Raptor5
 
Carcasa are nu mai puțin de trei ventilatoare cu diametru de 120 mm, două în partea din faţă şi altul în spate, echipate cu LED-uri RGB și chiar silenţioase în timpul funcționării. Mai mult, utilizatorii au la dispoziție chiar și o telecomandă pentru controlul iluminării culorilor LED-urilor – pot fi alese mai multe culori de iluminare direct prin intermediul acesteia dar și diverse efecte. Poate fi controlată și viteza de rotație a ventilatoarelor. Se poate opri iluminarea, în caz că sunt momente în care deranjează.
 
Sursa Segotep H9Plus+ de 520W este de ajuns pentru configurația aleasă de integrator și permite upgrade-uri ulterioare, cu mai multe hard disk-uri de exemplu. Nu și cu o placă grafică mult mai puternică, care ar trebui completată de o sursă mai puternică.
 PcGarage Raptor5
 
Mi-a plăcut și grija cu care au fost asamblate toate componentele, fără fire care să atârne aiurea sau alte elemente lăsate de izbeliște. Soluțiile de stocare au fost ascunse sub o cutie metalică, lângă sursă. Și, după cum se observă, este destul spațiu și sloturi pentru adăugarea altor componente.
 
 
Pe panoul frontal, la îndemână, au fost poziționate două porturi USB 2.0, unul USB 3.0 și cele două jack-uri de 3.5mm pentru căști și microfon.
 
 
 
În spate sunt disponibili alți conectori USB-C, USB-3.0, USB-2.0, RJ-45 pentru rețea. Apropo, parcă aș fi dorit și un modul Wi-Fi integrat pe placa de bază, cred că s-ar fi dovedit util.
 
 
 
Din punct de vedere al configurației, Raptor5 este un sistem PC care poate mulțumi o bună parte a utilizatorilor, chiar și pe cei care au de gând să-l utilizeze la gaming destul de intens. Vine cu un procesor quad-core Intel Core i5-7400 și o placă grafică cu Nvidia GTX 1060 și 3GB VRAM, componente destul de puternice atât pentru jocuri cu o grafică complexă cât și pentru diverse aplicații profesionale. Personal aș completa modulul de 8GB memorie RAM cu încă unul, pentru a putea deschide în același timp cât mai multe aplicații.
 
L-am utilizat fără reținere în orice gen de aplicație uzuală, de informare pe internet, comunicare scrisă, mesagerie instant și videoconferință, editare office, precum și la editare video sau foto. De asemenea, l-am pus la treabă și în câteva jocuri, la rezoluție full HD. de altfel maximul pentru această placă cu Nvidia GTX 1060 – DOOM, METAL GEAR SOLID V THE PHANTOM PAIN, Rainbow Six Siege și The Division.
 
După cum se observă în toate aceste jocuri a rulat cu cel puțin 57-60fps la setări maximale, în rezoluție full HD. Așa că, din acest punct de vedere, cred că poate mulțumi destui utilizatori pasionați de acțiune în lumile virtuale. Normal, dacă vreți să-l asociați cu un monitor 4K, ar cam trebui o placă grafică mai potentă.
Cum se descurcă și în alte jocuri puteți vedea aici.
 
Soluția de stocare Adata Premier SP580 de 128GB nu este cea mai performantă dar este capabilă să asigure un comportament rapid al sistemului de operare și aplicațiilor. Pentru stocarea jocurilor și a fișierelor multimedia trebuie să vă folosiți de hard disk-ul de 1TB. Normal, în carcasă pot fi adăugate și alte unități de stocare, în funcție de necesități.

Teste benchmark

I-am testat mai întâi performanțele grafice cu aplicația 3DMark. Rezultatele în continuare.

Acestea, comparate cu rezultatele altor sisteme, mai jos.

După cum se observă, performanțele sale grafice în testele mai complexe sunt depășite chiar și de laptopurile de nouă generație, cu placă grafică Nvidia 1080 Max-Q, corect, echipamente cu mult mai scumpe.

Performanțele de productivitate și creativitate, testate cu PcMark 8, mai jos.

Graficul comparativ, în continuare.

Din punct de vedere al productivității este un sistem care se poate dovedi util într-o paletă largă de aplicații, după cum o demonstrează graficul comparativ de mai sus. Este un echipament cu nimic mai prejos față de altele cu mult mai scumpe.

PcGarage Raptor5

Concluzii despre Pc Garage Raptor5

Pro

 • Carcasă cu iluminare, destul de atrăgătoare pentru cei tineri
 • Configurație de nivel mediu, destul de puternică
 • Permite upgrade ulterior, ca orice alt sistem PC

Contra

 • Nu am nimic de obiectat, este un sistem preasamblat, pe care îl poți cumpăra doar dacă îți place și îți poate fi de folos

PcGarage Raptor5 are un preț de aproximativ 4500 de Lei acum. În funcție de perioadele promoționale și de variațiile prețurilor componentelor s-ar putea să fie disponibil și un pic mai ieftin. De exemplu, acum câteva zile l-am văzut pe la 4300 de Lei. De menționat că un aport extrem de mare în prețul final îl are placa video, care costă aproximativ 1700 Lei. 

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *