Acer Swift 7 2018 Review – Subțire și compact, pentru sarcinile uzuale, cu o autonomie foarte bună

Acer Swift 7 din 2016 a fost unul dintre cele mai subțiri utraportabile lansate atunci, cu un design reușit și dimensiuni extrem de compacte. Iată că Acer a revenit în acest an la CES 2018 în Las Vegas cu noul model, practic motorizat de același procesor Intel Core i7-7Y75 dar cu design mai elegant, într-o formă la fel de subțire și de ușoară.

Normal că eram curios să văd ce aduce nou acest ultraportabil, dacă reușește să combine într-un mod eficient portabilitatea de care dă dovadă cu puterea de procesare, dacă este de ajuns pentru sarcinile cotidiene ale anumitor profesii.

Acer Switch 7 2018

Specificațiile modelului Acer Swift 7 2018 SF714-51T pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS de 14 inchi cu rezoluție 1920×1080 pixeli, tactil
 • Procesor – Intel Core i7-7Y75 tactat la 1.3GHz, cu TurboBoost la 1.6GHz
 • Placă grafică – Intel HD 615
 • Memorie RAM – 8GB
 • Stocare – SSD Hynix de 256GB
 • Rețea – Wi-Fi AC, modul 4G, Bluetooth 
 • Conectică – 2xUSB-C 3.1, 1x audio, 1x slot SIM
 • Dimensiuni – 324.6 x 229.6 x 8.98mm
 • Greutate – 1.12Kg
 • Sistem de operare – Windows 10 Pro pe 64 de biți
 • Altele – webcam HD, senzor de amprentă, tastatură cu iluminare

Acer Switch 7 2018

Acer Swift 7 2018 este un ultraportabil care arată foarte bine, asta cu siguranță. Impresionează în primul rând prin forma extra-slim, cu o grosime de numai 9mm și o greutate de 1.12Kg, fiind în acest fel un portabil extrem de ușor la transport și manevrare. Astfel că va fi cu siguranță pe placul celor care au nevoie să-și desfășoare activitățile obișnuite de oriunde s-ar afla, fie că sunt în interes de serviciu sau personal.

Are o construcție elegantă, cu un design modern, într-o carcasă metalică de culoare neagră cu finisare mată care arată foarte bine. Este unul dintre acele laptopuri aparent cu o prezență discretă dar care reușește să atragă privirile, fiind potrivit chiar și pentru mediile exclusiviste.

Fiind atât de subțire duce lipsa porturilor conectoare, fiind dotat doar cu două USB-C, cel pentru căști și slotul pentru SIM. Plus un slot pentru modulul 4G.

Așa că, pentru atașarea unor accesorii externe va trebui apelat la tot felul de adaptoare. Nu ar fi o problemă majoră, pentru că sunt tot felul de modele disponibile comercial și la noi. Dar, normal, trebuie plătit suplimentar pentru acestea. De asemenea, folosirea lor implică o grijă suplimentară pentru utilizator.

Dar producătorul include la pachet un astfel de adaptor, cu extensii la HDMI, USB-C și USB-A.

Senzorul de amprentă a fost poziționat în stânga tastaturii. Am remarcat că funcționează chiar ok, recunoaște imediat și fără erori amprenta înregistrată.

Sincer să fiu, nu prea îmi place poziționarea camerei web sub ecran, astfel că imaginea live poate fi obturată cu degetele, dacă este utilizată în timpul redactării, iar unghiul de captare nu este tocmai unul fotogenic.

Acer Switch 7 2018

Tastatura este un accesoriu de calitate, capabilă să asigure redactarea rapidă, într-o manieră confortabilă. Are și iluminare de fundal, astfel că poate fi utilizată fără reținere și pe întuneric.

Touchpad-ul în schimb nu m-a mulțumit la fel de tare. Nu pentru că nu ar răspunde foarte bine la comenzile tactile și pentru că nu ar avea o suprafață generoasă. Departe de mine acest gând. Dar nu are butoane de control, astfel că click-ul dreapta a fost înlocuit de un gest tactil cu două degete apăsate în același timp. Gestul este preluat corect de fiecare dată dar derularea listelor mai lungi este destul de dificilă prin intermediul lui. Așa că m-am folosit cu succes de un mouse pe bluetooth pentru a interacționa mai eficient și mai rapid cu sistemul de operare.

Acer Switch 7 2018

Ecranul de 14 inchi este IPS și capabil să afișeze caractere text clare și imagini cu o paletă coloristică vibrantă, un contrast foarte bun și unghiuri largi de vizualizare. Funcțiile tactile asociate răspund corect la comenzi, așa că pot fi utilizate fără reținere în anumite aplicații. De menționat că finisajul lucios reflectă sursele puternice de lumină, astfel că ar putea cauza probleme la vizualizarea în aer liber, într-o zi puternic însorită. Dar, din câte am observat, este destul de luminos pentru a fi destul de lizibil și în astfel de condiții.

Sistemul audio încorporat nu este nici puternic, nici capabil să redea un sound amplu, cu sunete joase. Era de așteptat de la un echipament portabil atât de subțire, așa că poate fi utilizat numai pentru vizionarea clipurilor pe internet și eventual la videoconferințe, dacă acestea nu se realizează într-un ambient zgomotos. Pentru calitate mai bună, apelați la o pereche de căști.

Acer Switch 7 2018

Cel mai subțire și cel mai ușor nu înseamnă și cel mai performant, nu în condițiile actuale tehnologice. Sincer să fiu, inițial am rămas neplăcut surprins când am văzut că este echipat cu același procesor Intel Core i7-7Y75 pe care l-am întâlnit la modelul de acum 2 ani. Așa că mi-am dat seama imediat că este un echipament de folos în special pentru sarcini uzuale, nu și pentru cele complexe, la care ar fi nevoie de o putere de procesare superioară.

Pe parcursul utilizării mi-am reconsiderat atitudinea negativistă. Pentru că mi-a dovedit că fișa lui tehnică este capabilă să asigure un comportament corespunzător la editare office, navigare pe internet, comunicare scrisă, mesagerie instant și videoconferințe, dar nu neapărat cu toate aceste aplicații active în același timp.

Dar am observat că în această ediție se descurcă foarte bine chiar și la redarea videoclipurilor 4K de pe youtube, fluent, fără sacadări. În schimb, pentru prelucrări video sau în aplicații de grafică, nu este un portabil care să facă față.

I-am apreciat comportamentul în sarcinile uzuale, a funcționat corespunzător în rutina mea zilnică. Chiar consider că este un ultraportabil foarte bun și pentru bloging, mai ales că este capabil și de o autonomie de utilizare foarte bună.

Dacă tot am adus vorba, Acer Swift 7 2018 stă chiar foarte bine la capitolul autonomie. Utilizat la navigare pe internet, redactare, comunicare, mesagerie, office, scurte sesiuni video pe youtube, cu luminozitatea ecranului la 30% din valoarea maximă, ultraportabilul Acer a funcționat timp de peste 8 ore, chiar spre 9 ore. Astfel că poate fi utilizat fără reținere o zi întreagă, dacă este lăsat să intre în hibernare în momentele de respiro. Acesta fiind și unul dintre beneficiile majore ale utilizării unui procesor Core M într-o formă atât de compactă, care nu permite integrarea unui acumulator cu o capacitate mai mare.

Acer Swift 7 2018 dispune de un modul Wi-Fi dar și de modul 4G pentru accesarea resurselor din internet. De menționat că slotul 4G suportă atât cardurile nanoSIM cât și pe cele eSIM. Pentru atașarea la accesorii externe, rețea pe fir și ecrane mai mari va trebui să vă folosiți numai de porturile USB-C. Chiar de unul singur dacă echipamentul este alimentat la o rețea electrică. Dar sunt destule adaptoare cu o mulțime de porturi (USB-A, USB-C, video, slot SD) iar unul este inclus la pachet.

Soluția de stocare aleasă este una destul de performantă și care asigură un comportament rapid în aplicații. De asemenea, capacitatea de 256GB este de ajuns pentru stocarea documentelor.

Testele de productivitate realizate cu aplicația benchmark PcMark 8, mai jos.

Acestea, comparate cu rezultatele altor ultraportabile, mai jos.

După cum se observă, nu este un echipament cu performanțe comparabile cu cele ale unor ultraportabile dotate cu Intel Core i7 sau Intel Core i5.

Acer Switch 7 2018

Concluzii despre Acer Swift 7 2018

Pro

 • Construcție de calitate, formă compactă și elegantă
 • Ecran foarte bun, cu o paletă coloristică frumoasă
 • Tastatură de calitate, cu iluminare
 • Are modul 4G, util pentru accesarea resurselor din internet fără conexiune Wi-Fi
 • Performanțe de ajuns pentru aplicații uzuale
 • Autonomie foarte bună
 • Are adaptor USB-C inclus în pachet

Contra

 • Performanțe sub cele ale ultraportabilelor echipate cu procesoare Intel Core U i7 sau i5
 • Are doar porturi USB-C
 • Touchpad-ul nu are butoane de control
 • Nu are slot SD

În concluzie, Acer Switch 7 2018 este un ultraportabil reușit, cu un design elegant și o formă extra-compactă, un ecran excelent, o fișă tehnică de ajuns pentru un comportament ok în sarcinile uzuale, totul cu o autonomie foarte bună, pentru întreaga zi de utilizare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *