Acer Aspire S24 Review – Un all-in-one performant, cu un look modern și încărcare wireless pentru smartphone-uri

Se pare că sistemele all-in-one se bucură în continuare de apreciere din partea unor anumite categorii de utilizatori, având în principal avantajul formei compacte, mai facil de amplasat pe un birou, dar și al ecranului generos, pe care se pot vedea la dimensiuni rezonabile toate aplicațiile.

Au apărut tot felul de astfel de PC-uri, cu tot felul de configurații, pentru bugete mai generoase sau, din contră, mai reduse. Sisteme de buget, bune doar pentru aplicații uzuale, altele de business dar și modele cu capacități extinse la nivel de grafică, pentru pachete software profesionale și chiar pentru gaming.

Nu credeam că încă se mai caută la fel de mult dar temerile mi-au fost infirmate de șeful unui brand important de la noi din țară. Într-o discuție privată acesta mi-a spus că sistemele all-in-one sunt pe un trend crescător la noi în țară, fiind tot mai apreciate de către consumatori.

A trecut ceva vreme de când am folosit un astfel de computer iar începutul acestui an mi-a pus la dispoziție cel mai nou model prezentat de Acer la show-ul electronicelor CES 2018 din Las Vegas. Despre Acer Aspire S24 este vorba, un computer all-in-one cu destule atuuri pentru a se dovedi util unor categorii largi de utilizatori, atât din mediile casnice cât mai ales din zonele de business.

Specificațiile modelului Acer Aspire S24-880 pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran –  IPS de 23.8 inchi, cu rezoluție full HD 1920×1080 pixeli și finisare mată
 • Procesor – Intel Core i5-8250U tactat la 1.6GHz, cu Turbo Boost până la 1.8GHz, quad-core, cu 8 fire de execuție
 • Placă grafică – Intel UHD 620
 • Memorie RAM – 8GB
 • Stocare – SSD Kingston de 128GB + HDD Western de 1TB
 • Rețea – Ethernet Gigabit, Wi-Fi AC, Bluetooth
 • Conectică – 1x USB 2.0, 3x USB 3.1, 1x USB-,C Rețea (RJ-45), 2x HDMI, 1x slotSD
 • Sistem de operare – Windows 10 Home pe 64 de biți
 • Altele – Încărcare Qi pentru smartphone-uri, tastatură și mouse la pachet, webcam HD

Acer Aspire S24

Am apreciat în primul rând că este un sistem all-in-one compact, simplu de poziționat pe orice birou, acasă sau la serviciu. Nu sunt de neglijat nici marginile subțiri din jurul ecranului, care îi conferă un look modern, actual.

Acer Aspire S24

În rest, carcasă din plastic, atât în partea inferioară unde sunt integrate componentele principale, cât și pe spatele ecranului sau pe rama de la baza acestuia. Dar cu finisaje de o foarte bună calitate și o combinație de culori negru/crom care arată chiar ok. Mă rog, are un look mai office, mai business, elegant, dar nu unul extrem de serios.

Pe de altă parte, cu un ecran atât de subțire (6mm grosime) și o formă atât de compactă, să nu vă mire dacă acesta se va balansa la cea mai mică mișcare a biroului.

De remarcat că nu stă deloc rău la capitolul conectică – are cam tot ceea ce trebuie unui utilizator modern, de orice gen. Două porturi HDMI pentru extinderea spațiului de lucru pe încă două ecrane, porturi USB, ba chiar și slot pentru carduri SD.

Chiar dacă dispune de un modul Wi-Fi rapid de tip AC, nu neglijez prezența portului Ethernet Gigabit, un standard încă la mare preț în cadrul companiilor.

Dar cel mai mișto accesoriu al acestui all-in-one este stația de încărcare Qi aflată în partea sa superioară. Iar cu ajutorul acesteia pot fi încărcate smartphone-urile compatibile. Am încercat atât iPhoneX sau iPhone 8, cât și cu Samsung Galaxy S8. Cu toate a funcționat fără probleme, însă trebuie așteptat puțin până se face conexiunea. Utilizatorul nu mai are grija conectării smartphone-ului la o sursă de curent, doar îl așează frumos în zona dedicată.

De asemenea, la pachet vine cu o tastatură chichlet și un mouse, ambele conectate wireless prin intermediul unui adaptor de mici dimensiuni. Dacă tastatura m-a mulțumit în timpul utilizării, de mouse nu mă declar la fel de satisfăcut, pare că nu-și face treaba eficient pe orice gen de suprafață, având nevoie de un mouse-pad. Iar ambele au finisaj lucios, pe care se vor vedea urmele de grăsime și firele de praf.

Ecranul lui Acer Aspire S24 are o diagonală de 23.8 inchi, chiar generoasă, de ajuns aș zice pentru o vizualizare confortabilă în orice gen de aplicație. Are o rezoluție full HD, 1920×1080 pixeli. Sincer, parcă aș fi preferat una de 2560×1440 pixeli, pentru a putea afișa fără probleme două pagini de aplicații active în același timp, un document office și o pagină de internet de exemplu. Dar i-am apreciat paleta coloristică afișată, contrastul chiar ok, unghiurile largi de vizualizare precum și finisarea mată, care reflectă mai greu sursele puternice de lumină.

Sistemul audio încorporat este tip 2.1 este destul de puternic si capabil să redea la o calitate chiar ok pentru asigurarea unui fundal sonor la vizualizarea unor materiale video. Ba chiar si la sesiuni de auditii muzicale, fara a excela totusi la capitolul basi.

Acer Aspire S24 hwinfo

Din punct de vedere al fișei sale tehnice este de remarcat faptul că la interior au fost integrate practic componente de laptop, nu unele de PC desktop, care lucrează la frecvențe mai joase, implicit cu degajări mai reduse de căldură și un consum de energie pe măsură. Acer Aspire S24 fiind din acest punct de vedere un ultraportabil într-un corp de sistem all-in-one. Sau, mai putem spune, configurație de ultraportabil cu un ecran mare.

Dar un all-in-one destul de performant, cu un procesor Intel Core i5 cu patru nuclee și opt fire de execuție, 8GB memorie RAM și o soluție de stocare hibridă, rapidă dar și cu o capacitate generoasă. Destul de satisfăcătoare pentru o bună parte a utilizatorilor, atât din mediile casnice cât și din cadrul corporațiilor.

Acer Aspire S24, în această configurație, este un computer bun în general atât pentru sarcini uzuale (navigare internet, office, comunicare scrisă sau video etc), pentru aplicații de business (clienți ERP sau CRM, aplicații financiar-contabile etc), eventual și pentru divertisment multimedia la rezoluții High Definition. Ba chiar și la anumite sarcini de editare foto și video full HD, la un nivel entry-level, amatoristic să zicem.

Fără o placă grafică suplimentară la interior, nu este un sistem care să poată fi utilizat la prelucrare grafică complexă, nici măcar la jocuri de nouă generație, așa că îl văd mai degrabă pe birourile unei corporații.

Acer Aspire S24

Teste de performanță

L-am testat cu benchmark-ul de productivitate și creativitate PcMark 8. Rezultatele în continuare.

Și un grafic comparativ cu rezultatele altor sisteme echivalente din punct  de vedere al configurației, in principal cu ultraportabile.

După cum se observă, este cel mai performant sistem bazat pe o configurație portabilă.

Concluzii despre Acer Aspire S24

Pro

 • Design atrăgător, formă compactă
 • Fișă tehnică performantă pentru sarcini uzuale și aplicații de birou
 • Soluție de stocare hibridă cu SSD și HDD
 • Sistem audio destul de bun
 • Permite încărcarea wireless a smartphone-urilor
 • Are conectica necesară oricărui utilizator
 • Vine cu tastatură și mouse wireless la pachet

Contra

 • Pare fragil, ecranul se mișcă 

La acest sistem all-in-one Acer Aspire am apreciat look-ul modern și forma compactă, configurația destul de puternică dar și prezența soluției de încărcare wireless pentru smartphone-uri, fiind în acest fel un echipament modern, pentru vremuri moderne.

Încă nu am aflat ce configurații vor fi disponibile la noi în țară și la ce prețuri. Revin cu detalii la momentul oportun.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *