Noi accesorii de gaming de la ASUS – Tastatura mecanică ROG Strix Flare și căștile Strix Fusion 500

ASUS și-a făcut deja un nume pe piața laptopurilor și computerelor de gaming, brand-ul ROG – Republic of Gamers fiind unul important în industria de profil, chiar numărul 1 în România dacă nu mă înșel.

Iar acum taiwanezii vor să intre mai puternic și pe piața accesoriilor de profil, dedicate în special pasionaților de jocuri electronice. Chiar au fost prezentate astăzi în cadrul unui eveniment, la care din păcate nu am reușit să ajung, două astfel de produse – tastatura mecanică ROG Strix Flare și căștile de gaming Strix Fusion 500.

ASUS ROG Strix Flare

Tastatura ROG Strix Flare are patru tipuri diferite de comutatoare Cherry MX RGB – roșu, albastru, maro, negru – pentru un control cât mai precis și răspunsul dorit de către pasionații de jocuri. Tastatura dispune și de tehnologie 100% anti-ghosting cu apăsări N-key, pentru ca fiecare comandă să fie înregistrată cu precizie, indiferent de câte taste sunt apăsate simultan. 

Mai mult, ROG Strix Flare poate fi personalizată conform propriilor dorințe. Standard vine cu o insignă iluminată ce cu logo-ul ROG. Dar utilizatorii pot crea propriul logo pe șablonul brut furnizat și îl pot vedea iluminat cu Aura RGB.

Susținută de sistemul de iluminare Aura Sync, tastatura mecanică ASUS ROG Strix Flare pune la îndemâna pasionaților de jocuri întreg spectrul de culori și o gamă extinsă de efecte luminoase dinamice, în combinații diverse. Mai mult, toate luminile pot fi sincronizate cu dispozitivele compatibile Aura Sync, pentru un ambient de gaming cu adevărat imersiv. 

Mai multe detalii despre sistemul de iluminare, pe nwradu.ro.

Specificații principale

 
Comutatoare Cherry MX RGB (Roșu, Albastru, Maro, Negru)
Conexiune USB 2.0
Iluminare LED RGB pentru fiecare tastă plus iluminat cu suport Aura Sync
Anti-ghosting Apăsare N-key
Rată eșantionare 1000Hz
Taste Macro Toate tastele sunt programabile
Înregistrare comenzi Macro Suport pentru înregistrare rapidă
Memorie internă Da
Taste media Taste media dedicate cu rotiță de volum
Port USB 1 x USB 2.0
Suport palmă Detașabil cu finisaje plăcute la atingere
Tip cablu Cablu țesut din fibră
Software ROG Armoury II
Dimensiuni 454 x 155 x 31mm
Greutate 1256g (cu cablu)

Tastatura ROG Strix Flare va fi disponibilă în România în prima parte a lunii aprilie, la un preț de aproximativ 800 lei (TVA inclusiv).

Căștile de gaming Strix Fusion 500 promit funcții și performanțe audio de top și au, normal, sistem de iluminare RGB ce poate fi sincronizat cu alte căști. Această funcție fiind mai degrabă de folosit în timpul unor lan-party-uri sau turnee de gaming, pentru a crea un stil unic pentru fiecare echipă.

Căștile ROG Strix Fusion 500 sunt concepute să ofere în jocuri cel mai captivant și mai realist sound. Dispunând de un DAC (digital-to-analog converter) ESS 9018 cu o fidelitate foarte bună, procesare audio 24-bit/96kHz, un amplificator ESS Sabre 9601K, difuzoare premium ASUS Essence de 50mm și o incintă acustică etanșă, ROG Strix Fusion 500 promite redarea unor sunete detaliate, ca în realitate, cu o dinamică puternică și un bass profund. 

Mai mult, pentru ca experiența de gaming sau cea multimedia să fie totală, căștile de gaming ASUS ROG Strix Fusion 500 sunt capabile să redea un sound virtual surround 7.1, prin intermediul unor tehnologii dezvoltate în colaborare cu Bongiovi Acoustics. Mai exact sunt optimizate pentru jocurile de tip FPS (first-person shooter), cum ar fi PUBG și Overwatch.

După cum am mai menționat, căștile ASUS  ROG Strix Fusion 500 au iluminare Aura RGB, ce le permite jucătorilor să aleagă dintre cele 16,8 milioane de combinații de culori și trei efecte luminoase prestabilite – static, pulsativ și culori ciclice – utilizând aplicația Aura Headset. Atunci când este utilizat software-ul Aura PC, utilizatorii pot alege efecte luminoase suplimentare ce strălucesc și se schimbă odată cu ritmul muzicii redate. Iar cu ajutorul aplicației Aura Headset, utilizatorii pot selecta și ajusta luminile căștilor și le pot sincroniza cu cele ale membrilor echipei printr-o singură atingere. 

Casca stângă a setului ROG Strix Fusion 500 integrează un panou tactil cu dimensiuni generoase ce oferă acces instant la volum și la alte instrumente de control audio, permițându-le jucătorilor să efectueze cu ușurință ajustări, fără să iasă din joc.

ROG Strix Fusion 500 au pernuțe ROG Hybrid cu piele proteică, plăcută la atingere, care promit izolare totală și maximum de confort pentru perioade lungi de timp. Nu lipsește un microfon unidirecțional, pentru comunicare verbală clară în timpul partidelor virtuale.

Căștile ROG Strix Fusion 500 vor fi disponibile în România la începutul lunii aprilie 2018 și vor costa aproximativ 850 lei (TVA inclusiv).

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *