Lenovo Yoga 920 Review – Un ultraportabil convertibil, elegant și performant

Recunosc, sunt unul dintre cei dependenți de ultraportabil pentru a-mi putea desfășura activitățile obișnuite de oriunde m-aș afla. Deoarece este un echipament facil de transportat dar și pentru că are o configurație performantă, bună pentru genul meu activități de la serviciu sau pentru blogging. Și ca mine sunt o mulțime de alți utilizatori, din mediile casnice dar mai ales din cele de business și profesionale, nevoiți să fie permanent în legătură cu echipele din care fac parte, permanent conectați la resursele companiilor în cadrul cărora activează.

Iar pentru câteva săptămâni am avut la dispoziție unul dintre cele mai atrăgătoare și mai performante ultraportabile la ora actuală, Lenovo Yoga 920. Despre care voi detalia câteva impresii în continuare.

Lenovo Yoga 920

Specificațiile modelului Lenovo Yoga 920 pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS de 13.9 inchi cu rezoluție full HD 1920×1080 pixeli, tactil
 • Procesor – quad-core Intel Core i7-8550U tactat la 1.80Ghz, cu 8 fire de execuție și TurboBoost până la 1.99Ghz
 • Placă grafică – Intel UHD 620
 • RAM – 8GB
 • Stocare – SSD Samsung de 256GB
 • Rețea – Wi-Fi AC, Bluetooth 4.1
 • Conectică – 1x USB 3.0 cu încărcare activată permanent, 2x USB C (Thunderbolt, PD, DP, USB 3.0), 1x audio
 • Dimensiuni – 323x 223.5x 13.95 mm
 • Greutate – aprox. 1.37Kg
 • Altele – webcam HD, tastatură cu iluminare, senzor de amprentă, sistem audio cu speakere JBL
 • Sistem de operare – Windows 10 Home pe 64 de biți

Lenovo Yoga 920

Din punct de vedere al aspectului exterior și al calității constructive nu am ce-i reproșa acestui ultraportabil Lenovo Yoga 920. Ba din contră, păstrează linia modelelor precedente, cu o carcasă metalică într-o nuanță deschisă la culoare și finisare mată, pe care nu se văd amprentele. Plus acea balama care seamănă cu zalele unei curele metalice de ceas și care îi conferă un look exotic, de o eleganță aparte. De altfel la fel ca la modelul Yoga 900 din 2016, care mi-a plăcut la fel de tare.

Pe scurt, construcție de calitate, finisaje fără cusur, carcasă metalică ce lasă impresia de robustețe, fiind din acest punct de vedere un ultraportabil făcut pentru o utilizare intensă.

De asemenea, are dimensiuni compacte, de exemplu o grosime de 14mm și o greutate de 1.4Kg, astfel că poate fi transportat și manevrat facil, un atuu incontestabil pentru persoanele dinamice, obișnuite să lucreze de oriunde s-ar afla.

Lenovo Yoga 920

Nu uit că este un sistem ultraportabil tip 2-în-1, așa că poate fi transformat într-o tabletă la nevoie. Sau care poate fi așezat într-o poziție tip cort pentru prezentări sau vizualizari de materiale video. O construcție versatilă până la urmă, care se poate plia pe nevoile oricărui gen de utilizator, la orice gen de activitate.

La capitolul conectică stă destul de ok dar nu este perfect. De exemplu, apreciez prezența porturilor USB-C cu Thunderbolt și a celui USB-A, dar nu are un slot pentru carduri, așa cum avea modelul de acum 2 ani. Un accesoriu care personal mi se pare chiar important. Pentru a-i suplini lipsa va trebui apelat la un adaptor extern.

De remarcat și prezența senzorului de amprentă, care recunoaște imediat amprenta înregistrată.

Tastatura de tip chiclet este un accesoriu de calitate, care facilitează redactarea rapidă într-o manieră confortabilă. Are și iluminare de fundal, astfel că poate fi utilizată fără reținere chiar și pe întuneric. 

Touchpad-ul are o suprafață generoasă și răspunde foarte bine la comenzile tactile, astfel că nu a fost nevoie să apelez la serviciile unui mouse pentru a interacționa cu sistemul de operare și aplicațiile.

Lenovo Yoga 920

Ecranul, foarte bun. IPS, cu rezoluție full HD, capabil să afișeze caractere text clare, imagini la fel, plus o paletă coloristică vibrantă, cu un contrast foarte bun și unghiuri largi de vizualizare. De remarcat că este și destul de luminos pentru a fi utilizat în aer liber, într-o zi însorită. Pe de altă parte, finisajul lucios poate reflecta sursele puternice de lumină.

Nu uit că este un ecran tactil, chiar unul care răspunde foarte bine la atingerile cu degetele. Pentru notițe sau schițe, producătorul pune la dispoziția utilizatorilor și un Pen.

Sistemul audio încorporat cu speakere JBL  este capabil să redea un sound destul de puternic și de clar. Dar numai cu sunete medii și înalte, nu și cu bași. Însă este destul de ok pentru asigurarea unui fundal sonor la vizualizarea unor filme sau materiale video pe internet. Pentru audiții mai de calitate, cu un sound mai amplu, recomand o pereche de căști, prin intermediul cărora veți beneficia și de calitățile tehnologiei Dolby Atmos.

Lenovo Yoga 920

Din punct de vedere al fișei tehnice, iarăși, nu am ce-i reproșa acestui ultraportabil Lenovo Yoga 920. Cel mai puternic procesor Intel Core i7 low voltage, cu patru nuclee și opt fire de execuție, 8GB memorie RAM și stocare un SSD rapid de la Samsung. Mă rog, un 16GB memorie RAM ar fi fost perfect, mai ales că nu este un ultraportabil chiar ieftin.

Practic, este un echipament bun pentru aproape orice gen de aplicație, mai puțin pentru cele de prelucrare grafică la un nivel mai complex. Dar pentru office, navigare pe internet, comunicare scrisă sau video, clienți SAP și CRM pentru accesarea resurselor unei companii, este un echipament de nădejde. Care se poate dovedi util în multe dintre departamentele unei corporații, dar și pentru anumite categorii de utilizatori din mediul casnic.

Poate face cu succes față la prelucrare foto la un nivel avansat, ba chiar și la cel video full HD la un nivel amatoristic. Nu este un echipament pentru gaming cu o grafică complexă, nu a fost gândit pentru genul ăsta de divertisment. În schimb se poate descurca de minune la redarea materialelor video, chiar și la rezoluție 4K.

Lenovo Yoga 920 stă foarte bine la capitolul autonomie. De exemplu, folosit la redactare office și în interfața wordpress, navigare pe internet, minime prelucrări foto, cu luminozitatea ecranului la 40% din valoarea maximă, acumulatorul din dotare a fost capabil să ofere până în 12 ore de utillizare.  Sau de până în 10 ore la redarea videoclipurilor de pe youtube. Practic este un echipament ce poate fi utilizat într-un ritm intens pentru întreaga zi, un adevărat ultraportabil.

Sistemul de răcire se face auzit în momentele în care procesorul este solicitat la capacitatea sa maximă, însă nu este un zgomot chiar deranjant.

Lenovo Yoga 920

Teste benchmark cu Lenovo Yoga 920

Normal că l-am testat cu aplicația benchmark pentru productivitate și creativitate PcMark 8 de la Futuremark. Rezultatele, mai jos.

Acestea, într-un grafic comparativ cu rezultatele obținute de alte sisteme cu o configurație asemănătoare.

După cum se observă, Lenovo Yoga 920, în configurația dată, este un ultraportabil foarte bun pentru aplicațiile de productivitate în special. Deși se poate descurca de minune și în anumite aplicații de creativitate, în special în cele care nu necesită complexitate la nivel de grafică.

Lenovo Yoga 920

Concluzii despre Lenovo Yoga 920

Pro

 • Construcție de calitate, design elegant
 • Fișă tehnică performantă, pentru o paletă largă de activități
 • Soluție de stocare rapidă
 • Tastatură de calitate, cu iluminare
 • Ecran foarte bun
 • Are senzor de amprentă, util pentru securizare
 • Autonomie foarte bună

Contra

 • Nu are slot SD pentru carduri

Lenovo Yoga 920 este un adevărat ultraportabil, cu toate atuurile necesare pentru a mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși dintre utilizatori – un design unic și elegant, o fișă tehnică performantă dar și o autonomie foarte bună, plus dimensiuni compacte care îl recomandă drept un echipament facil de transportat și de manevrat.

Ce-i drept, nu este un ultraportabil ieftin, ba din contră. În această configurație are un preț în jurul a 8000 de lei iar cu un procesor Intel Core i5 costă aproximativ 6400 Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *