Pc Garage Gaming Corvus Review – Sistem PC pentru uz general, cu tehnologie AMD

În comerț există computere pentru gusturile, nevoile și buzunarele oricărui gen de utilizator. Sunt utilizatori profesionali, graficieni, videografi, care au computere performante dedicate nevoilor lor, sunt cei care preferă să atace jocurile cu o grafică cât mai complexă, au și aceștia de unde alege, sunt alții care le folosesc doar pentru treburi la birou, “office-like” , ofertă fiind una chiar bogată și pentru ei.

Și mai sunt cei care au nevoie de un computer, cum se zice, ieftin și bun, cu ajutorului căruia “să se dea pe net”, să comunice cu prietenii, să editeze documente, să se uite la filme online sau offline, să asculte ceva muzică și, eventual, să se joace ocazional. Practic un sistem PC care să coste cât se poate de puțin dar care să facă cât se poate de multe. 

V-am tot povestit despre sisteme PC asamblate de către cei de la Pc Garage, cum ar fi modelul Raptor 5 sau cel Viking, fiecare dedicat altui gen de utilizator. Iată că acum a venit rândul unuia de buget, cu un preț de aproximativ 1750 de lei, Gaming Corvus pe numele lui și care se vrea dedicat activităților de uz general dar și unor partide ocazionale de gaming. Și pe care îl consider unul dintre acele sisteme PC cu un preț chiar ok și de folos la o paletă diversă de activități electronice.

De altfel este și primul sistem dotat cu noua generație de procesoare AMD Ryzen 3 cu placă grafică Radeon Vega 8 integrată, așa că eram tare curios să văd cum se comportă la sarcinile cotidiene ale unui utilizator obișnuit.

Practic, specificațiile sistemului Gaming Corvus de la Pc Garage sunt următoarele

 • Placă de bază MSI B350M PRO-VDH
 • Procesor AMD Ryzen 3 2200G cu patru nuclee, tactat la 3.5 GHz, boost până la 3.7GHz
 • Placă grafică integrată în procesor AMD Radeon Vega 8
 • 8GB memorie RAM Patriot Viper Elite Red DDR4
 • Stocare pe un HDD Seagate Barracuda de 1TB
 • Carcasă Segotep X1 Black
 • Sursă Corsair VS Series VS450 de 450 Watti

În primul rând că îmi place cum arată carcasa, mai ales pentru că este acoperită cu un plastic negru cu finisare mată în partea frontală, obișnuita tablă în rest, pe care se vor vedea mai greu urmele de grăsime dar și cele de praf. Vă dați seama, nu este loc de elemente premium, luminițe sau sigle metalice, este mai degrabă o carcasă onorabilă pentru prețul rezonabil de comercializare al acestui sistem. 

Are și un panou lateral transparent din plexiglass, ok pentru vizualizarea componentelor interne și eventual a unor luminițe instalate ulterior. De asemenea, am apreciat organizarea internă a componentelor, fără fire care să atârne aiurea la interior.

În partea superioară există un panou de control cu butoanele de Power și Reset, plus un port USB 3.0, două USB și conectorii pentru căști și microfon.

Pe spate, placa de bază vă pune la dispoziție porturi – 4x USB 2.0, 4x USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, PS2, Ethernet Gigabit și cele trei audio.

Pe carcasă, în partea ei superioară, există un filtru de praf care se prinde magnetic.

Fișa lui hardware arată în felul următor, cu un procesor quad-core AMD Ryzen 2200G cu o placă grafică integrată AMD Radeon Vega 8, plus 8GB memorie RAM. De ajuns pentru o experiență optimă în aplicații de uz general – office, navigare pe net, vizualizare video full HD, adică cam ceea ce ar face orice utilizator într-un mediu casnic. L-am folosit fără probleme în toate aplicațiile mele uzuale și nu am de ce mă plânge, a funcționat corespunzător.

Se pot instala și jocuri pe el. Chiar am încercat câteva – Counter Strike Global Offensive, Doom, Sniper Elite 3, Wolfenstein Old Blood.

După cum se observă, dacă în Counter Strike funcționează relativ ok, în jocurile cu o grafică complexă nu este tocmai așa. Trebuie redusă cât se poate de mult complexitatea grafică dar și rezoluția pentru ca dinamica vizuală să fie cât mai fluentă.

Așa că, pentru performanțe superioare în jocurile de nouă generație, recomand instalarea unei plăci grafice dedicate, care trebuie cumpărată suplimentar. De asemenea, un SSD ar fi necesar pentru un comportament mai rapid al sistemului de operare și aplicațiilor.

Cert este că sistemul PC Gaming Corvus, în configurația lui comercială, are cam tot ceea ce trebuie pentru a mulțumi utilizatorii la rularea aplicațiilor comune, pentru comunicare, editare office, navigare pe internet, prelucrare foto, chiar și video la nivel de amator, plus divertisment multimedia High Definition.

Normal, ca la orice alt sistem PC, permite upgrade ulterior, cu o placă grafică mai bună, eventual un SSD, plus alte hard disk-uri pentru stocare.

Benchmark-uri

Normal, i-am testat performanțele cu 3DMark și PcMark 8 de la Futuremark.

Rezultatele 3D Mark confirmă capacitățile reduse ale plăcii grafice AMD Radeon Vega 8 integrate.

Un grafic comparativ cu rezultatele altor sisteme, în continuare.

După cum se observă, performanțele sale grafice nu sunt la același nivel cu al unor computere mai performante. Dar și prețul său este unul cu mult mai mic.

În schimb, rezultatele PcMark 8 confirmă că este un sistem PC chiar ok pentru aplicațiile de productivitate.

Un grafic comparativ cu rezultatele altor sisteme, în continuare.

După cum se observă, la nivel de productivitate și creativitate, are performanțe comparabile cu ale unor sisteme ultraportabile.

Concluzii

Pro

 • Configurație destul de ok pentru aplicațiile de uz general
 • Pot fi jucate și anumite jocuri, cu minimum de complexitate grafică
 • Permite upgrade ulterior, ca orice sistem PC de altfel
 • Carcasa are finisare mată
 • Are un preț OK

Contra

 • Nu are un SSD instalat
 • Pentru performanțe grafice superioare este nevoie de instalarea unei plăci grafice suplimentare
 • La prețul său de comercializare nu are sistem de operare cu licență

Personal salut genul ăsta de sistem PC, cu o configurație optimă cu tehnologie AMD și un preț decent, Pc Garage Gaming Corvus fiind potrivit activităților uzuale, obișnuite, dedicat în special utilizatorilor care nu au nevoie de o putere de procesare ieșită din comun.

Clar, nu este un PC dedicat pasionaților de jocuri electronice, ci numai celor care nu au mari pretenții din acest punct de vedere. Pentru jocurile de nouă generație cu o grafică complexă este nevoie de un upgrade la nivel de placă video.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Pc Garage Gaming Corvus Review – Sistem PC pentru uz general, cu tehnologie AMD

 • August 20, 2018 at 4:10 pm
  Permalink

  Este un sistem bun dar eu raman la metoda clasica, cumpar componentele si il fac eu singur.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *