ASUS VivoWatch BP, smartwatch care măsoară tensiunea arterială

Conform Organizației Mondiale de Sănătate, una din cinci persoane are probleme cu hipertensiunea arterială,  pe care trebuie să o monitorizeze aproape în permanență.

Așa că nu mă miră că unele dintre cele mai citite articole ale mele referitoare la smartwatch-uri sunt cele despre Omron Project Zero și Omron Heartguide, modele capabile să măsoare și tensiunea arterială. Deși mai toate smartwatch-urile de pe piață pot monitoriza tot felul de activități fizice, chiar și pulsul sau nivelul oxigenului din sânge, mai niciunul nu este capabil să măsoare tensiunea arterială. Și nu sunt puțini cei care doresc să aibă în permanență la mână un dispozitiv de măsurare simplu de utilizat, cu ajutorul căruia să monitorizeze acești parametri sanguini.

Iată că și ASUS VivoWatch BP este un astfel de smartphone. Dar acesta folosește alte tehnologii pentru măsurare, nu are o curea care se umflă, cum se întâmplă la Omron Project Zero. 

Modelul ASUS are un senzor ECG pentru măsurarea pulsului și încă unul tip PPG (fotosensibil) care detectează circulația sanguină.  Practic trebuie apăsat degetul arătător pe zona în care este amplasat senzorul și după jumătate de minut măsurătoarea tensiunii arteriale este gata.

Normal, ASUS VivoWatch BP este capabil să monitorizeze și activitățile fizice, având mai toate funcțiile unui smartwatch modern, plus o aplicație dedicată pentru centralizarea datelor colectate. Bateria integrată promite până la 28 de zile de utilizare continuă.

Sunt curios și cât de exacte sunt măsurătorile tensiunii arteriale pe care le face acest ceas inteligent. Mai multe detalii pe site-ul oficial ASUS.

ASUS VivoWatch BP

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *