Laptopurile ASUS de la Computex 2018 au fost prezentate și în București

Nici nu s-a încheiat încă târgul de la Computex 2018 din Taipei și iată că am avut ocazia să văd pe viu noile laptopuri prezentate acolo, dar la noi, în București. Este vorba de modelul ASUS Zenbook Pro 15 cu ecran în loc de touchpad, de ultraportabilul ASUS Zenbook S dar și de modelele colorate ASUS VivoBook S. 

Au fost prezentate acolo și modelele de gaming, asupra cărora voi reveni. Dar și informații comerciale despre smartphone-ul de gaming ASUS ROG Phone. Acesta va avea un preț de 5500 de Lei în România, împreună cu acel cooler extern. Cu toate accesoriile externe va costa 10.000 de lei! Se pare că sunt deja comenzi pentru el. Și nu mă miră, pentru că pare a fi cel mai performant smartphone la ora actuală, cu un procesor Snapdragon 845 tactat la 2.96GHz.

Încă o informație importantă – noul ASUS Zenfone 5Z, cu Snapdragon 845, va fi disponibil comercial de săptămâna viitoare la noi în țară, la un preț de… 2400 de Lei. Este cel mai ieftin smartphone cu un astfel de procesor la ora actuală.

Normal, m-a interesat în primul rând modelul ASUS Zenbook Pro 15 care în loc de touchpad are un ecran tactil, prin intermediul căruia pot fi accesate diverse aplicații. De menționat că există și modele cu touchpad normal, care vor fi disponibile în funcție de cerințele consumatorilor de la noi din țară.

La conferință era prezentat un model de top, cu o configurație de zile mari

 • Ecran de 15.6 inchi cu rezoluție 4K, 100% acoperire Adobe RGB
 • Procesor Intel Core i9-8950HK
 • placă grafică suplimentară Nvidia GTX 1050Ti
 • 16GB memorie RAM
 • Capacitate de stocare internă de până la 1TB pe SSD
 • greutate de 1.88Kg
 • tastatură cu iluminare
 • baterie de 71Wh cu 8 celule

Practic un laptop cu ecran mare, într-un șasiu tipic laptopurilor de 14 inchi de acum vreo doi ani. Arată bine, este performant, nici foarte greu nu este, așa că este un echipament care promite. De-abia aștept să-l testez.

M-am jucat puțin și cu acel ScreenPad de 5.5 inchi, care înlocuiește clasicul touchpad. Pe lângă clasica funcție de manevrare a cursorului în interfața sistemului de operare, prin intermediul lui pot fi accesate rapid aplicații (multimedia, office, youtube, calculator, e-mail, calendar etc) și chiar meniuri contextuale. 

De menționat că permite și interacțiunea cu telefonul, prin intermediul unei aplicații ASUS. Practic, aplicațiile din telefon pot fi rulate direct pe acest ecran, ba chiar comunica/scrie cu tastatura mare a laptopului în ele. Nu era disponibilă această funcție încă pe laptopul prezentat, chiar sunt curios cât de bine funcționează și dacă se va dovedi utilă.

Am înțeles că ASUS Zenbook Pro 15 va fi disponibil comercial în trimestrul III, cam în maxim două luni, și la noi. O configurație de top, cu screenpad, va fi în jurul a 8000 de Lei.

Noul ASUS Zenbook S este un adevărat ultraportabil, ușor și subțire, cu un look deosebit. Din câte am înțeles va fi disponibil cât de curând la noi, cu prețuri de la 5000 de lei în sus, în funcție de configurație. 

Care poate fi în felul următor

 • Ecran de 13.3 inchi full HD
 • Procesoare Intel Core i5 sau i7
 • Până la 16GB memorie RAM
 • Capacitate de stocare internă de până la 1TB pe SSD

De menționat că are un nou tip de balama, ErgoLift, care ridică corpul cu tastatură la un unghi de 5.5 grade față de suprafața pe care este așezat. Pentru un confort sporit la redactare.

O să-l primesc cât de curând la teste, așa că voi exprima opiniile asupra lui într-un articol separat. 

Atrag atenția și asupra modelelor ASUS VivoBook S15, colorate și în tot felul de configurații, cu prețuri de la 2350 de Lei în sus. Gama cea mai accesibilă și care va avea cu siguranță un succes comercial la noi în țară.

Au carcasă din plastic, în diverse combinații fresh de culori, tinerești să le zicem. Margini subțiri în jurul ecranului, pentru dimensiuni cât mai compacte, plus acea nouă balama Ergolift, la fel ca la ASUS Zenbook S. Pentru gama lor de prețuri consider că sunt niște laptopuri care arată chiar foarte bine.

La capitolul caracteristici tehnice stau în felul următor

 • Ecran de 15.6 inchi cu rezoluție full HD, matrice IPS sau TN
 • Procesoare Intel Core i5 sau i7 de generația a 8-a
 • 10GB memorie RAM
 • stocare pe hdd-uri de până la 1TB
 • 1.8Kg

Cât de curând revin cu un review despre acest ASUS VivoBook S15.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Laptopurile ASUS de la Computex 2018 au fost prezentate și în București

 • June 16, 2018 at 12:22 am
  Permalink

  Salut,
  O parere buna despre Asus, chiar imi plac noile lor game de laptouri.
  Chiar aduc chestii noi, performante bune. De luat in seama.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *